Forskel mellem versioner af "Gadeidræt"

Spring til navigation Spring til søgning
89 bytes tilføjet ,  for 6 år siden
m
Skateboard billede tilføjet (DK's 6. største børneidræt)
(DGI forsøger med redigeringen af 24. januar at trække en politisk debat om gadeidrættens tilhørsforhold ind på dette wikipediaopslag. Dette gøres ved fejlagtigt at hentyde til, at gadeidrættens primære aktører er kommercielle.)
m (Skateboard billede tilføjet (DK's 6. største børneidræt))
'''Gadeidræt''' er idræt som dyrkes på gadeplan og kan ses som en afspejling af den mangfoldighed som livet på gaden udgør. Gadeidrætten udgøres af et bredt spektrum, fra borgere der bruger gadens rum til motion og "idrætsleg" til "skatebord-entusiasten" som dyrker gadeidrætten mere livsstilsbetonet. Nogle gadeidrætter som f.eks. [[skateboard]]ing, løbehjul, hacky sack, breakdance og [[parkour]] oprinder fra gaden, mens andre udspringer fra klassiske sportsgrene og nu er blevet tilpasset [[by]]rummet. I sidstnævnte kategori finder man f.eks. [[Streetball|street basket]], street handball, street bordtennis og gadefodbold.
 
[[File:Skateboarding i Esbjerg.jpg|thumb|Skateboarding i Esbjerg ved den gamle remise]]
 
Gadeidræt er ofte kendetegnet ved at formelt medlemskab af en forening ikke er nødvendigt. Alle kan være med, uanset økonomiske og sportslige forudsætninger, bare man har lysten.
74

redigeringer

Navigationsmenu