Lambert Daniel Kastens: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
10 bytes tilføjet ,  for 16 år siden
m
Wikilink til Barok
(Tilføjet billede af Holmens Kirke)
m (Wikilink til Barok)
Denne succes medførte flere store ordrer, især efter [[Københavns brand 1728|Københavns brand i 1728]], så Kastens flyttede til Danmark og overlod værkstedet i Itzehoe til en anden Schnitger-elev, Johann Dietrich Busch.
 
Desværre er ingen af Kastens orgelværker bevaret i funktionsdygtig stand. Det tætteste vi kommer er Carsten Lunds rekonstruktion fra 1995 i [[Garnisons Kirke]]. Til gengæld kan vi se Kastens orgelfacader i [[Barok|højbarok]] stil i flere danske kirker: [[Århus Domkirke]], [[Slangerup Kirke]], [[Holmens Kirke]], [[Garnisons Kirke]], [[Trinitatis Kirke (Københavns Kommune)|Trinitatis Kirke]] og [[Reformert Kirke]]. Sidstnævnte orgel blev bygget til Københavns Slot, men efter nogle få år blev slottet revet ned, og orglet blev solgt til Reformert Kirke. Facaden er muligvis blevet tilpasset i forbindelse med flytningen.
 
Orglet i St. Laurentii Kirche i Itzehoe blev påbegyndt i 1716 af Schnitger, men han døde inden der var færdigt, så Kastens fuldførte det. Som I Danmark er kun facaden bevaret, men man har bragt principalpiberne til at klinge igen i 2000.
3.825

redigeringer

Navigationsmenu