A Song of Ice and Fire: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Starten af sætningen gav ingen mening
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
'''''A song of ice and fire''''' ( på dansk ''En sang om is og ild'') er en fantasyroman serie skrevet af den amerikanske forfatter [[George R. R. Martin]].
'''''A song of ice and fire''''' ( på dansk ''En sang om is og ild'') er en fantasyroman serie skrevet af den amerikanske forfatter [[George R. R. Martin]].


George R. R. Martin begyndte at skrive den første bog i serien, ''A Game of Thrones'' ( på dansk Kampen om tronen) i [[1991]]. Serien var først ment som en triologi, men George R. R. Martin udvidede historien til en serie på syv, hvor de to sidste stadig ikke er skrevet. I [[2010]] begyndte man på filmatiseringen af serien, første sæson havde præmiere i [[USA]] [[17. april]] [[2011]]. Og den [[4. maj]] [[2011]] havde den det i [[Danmark]].
George R. R. Martin begyndte at skrive den første bog i serien, ''A Game of Thrones'' ( på dansk Kampen om tronen) i [[1991]]. Serien var først ment som en trilogi, men George R. R. Martin udvidede historien til en serie på syv, hvor de to sidste stadig ikke er skrevet. I [[2010]] begyndte man på tv-filmatiseringen af serien, første sæson havde præmiere i [[USA]] [[17. april]] [[2011]]. Og den [[4. maj]] [[2011]] havde den det i [[Danmark]].


== Handling ==
== Handling ==

Versionen fra 4. sep. 2014, 12:24

A song of ice and fire ( på dansk En sang om is og ild) er en fantasyroman serie skrevet af den amerikanske forfatter George R. R. Martin.

George R. R. Martin begyndte at skrive den første bog i serien, A Game of Thrones ( på dansk Kampen om tronen) i 1991. Serien var først ment som en trilogi, men George R. R. Martin udvidede historien til en serie på syv, hvor de to sidste stadig ikke er skrevet. I 2010 begyndte man på tv-filmatiseringen af serien, første sæson havde præmiere i USA 17. april 2011. Og den 4. maj 2011 havde den det i Danmark.

Handling

Historien foregår i en fiktiv verden, primært på et kontinent kaldet Westeros (og på et andet kontinent mod øst, kendt som Essos). Det adelige Hus Stark, som er ledet af Lord Eddard "Ned" Stark trækkes i position som Kongens Hånd af kong Robert Baratheon da den tidligere Kongens Hånd Jon Arryn (hans chefrådgiver) dør på mystisk vis. Men da Eddard på samme tid får besked fra hans kone hvis søster var Jon Arryns mand, om at hun mistænker det rivalerne Lannister Hus om at det er dem der stor bag bag Jon Arryns død. Så da Eddard sydpå for at blive kongens chefrådriver, leder han også efter spor Jon Arryns død.