Forskel mellem versioner af "10 Downing Street"

Spring til navigation Spring til søgning
67 bytes tilføjet ,  for 5 år siden
ingen redigeringsopsummering
(Skabt ved at oversætte siden "10 Downing Street")
 
[[Fil:10 Downing Street. MOD 45155532.jpg|thumb|Downing Street 10]]
'''10 Downing Street''' i [[City of Westminster]] i [[London]] er den [[Premierminister (Storbritannien)|britiske premierminister]]<nowiki/>s officielle [[residens]] og tjenestebolig. Efter at [[Robert Walpole]] etablerede traditionen i 1730-erne, har de fleste britiske premierministre boet i dette hus. Huset er dermed blevet et stærkt symbol for den britiske premierministers embede.
 
I en periode i 1800-tallet var huset mindre populært blandt Storbritanniens ministre. Det var en følge af, at de fleste af dem var ganske velhavende og allerede havde betydlig bedre boliger, som de foretrak at anvende. Huset var dengang også præget af dårlig vedligeholdelse.
 
I 1900-tallet blev det almindeligt, at premierrministerenspremierministerens familie faktisk bor i huset. En undtagelse var [[Tony Blair]], premierminister fra 1997 til 2007. Han og hans finansminister [[Gordon Brown]] flyttede til den næriggende bygning, Downing Street 11, residensen for den [[Chancellor of the Exchequer|britiske finansminister.]]
123.296

redigeringer

Navigationsmenu