Syddansk Musikkonservatorium: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Jeg har tilføjet punktet "aktiviteter,"
m Eksternt link til koncertklander i stedet for det er i teksten.
Linje 20: Linje 20:


==Aktiviteter==
==Aktiviteter==
'''Syddansk Musikkonservatorium (SDMK)''' afholder jævnligt [http://www.sdmk.dk/kalender/oversigt.html koncerter med studerende], som er åbne for offentligheden. Desuden er de studerendes koncerteksamener, hvor de spiller en koncert som afslutning på deres uddannelse, ligeledes offentlige. SDMK har også flere samarbejdspartnere i bl. a. Odenses og Esjbergs byliv, hvor de studerende løbende kan tilegne sig koncerterfaringer ved at optræde for offentligheden. Heriblandt kan Café Dexter nævnes, samt [[Musikbiblioteket]] I Odense. I Esbjerg har SDMK også et et samarbejde med blandt andet Café Ørsted, hvor de studerende kan optræde med deres musik.
'''Syddansk Musikkonservatorium (SDMK)''' afholder jævnligt koncerter med studerende, som er åbne for offentligheden. Desuden er de studerendes koncerteksamener, hvor de spiller en koncert som afslutning på deres uddannelse, ligeledes offentlige. SDMK har også flere samarbejdspartnere i bl. a. Odenses og Esjbergs byliv, hvor de studerende løbende kan tilegne sig koncerterfaringer ved at optræde for offentligheden. Heriblandt kan Café Dexter nævnes, samt [[Musikbiblioteket]] I Odense. I Esbjerg har SDMK også et et samarbejde med blandt andet Café Ørsted, hvor de studerende kan optræde med deres musik.


==Tidligere studerende==
==Tidligere studerende==
Linje 54: Linje 54:
==Eksterne kilder og henvisninger==
==Eksterne kilder og henvisninger==
*[http://www.sdmk.dk/ Syddansk Musikkonservatoriums websted]
*[http://www.sdmk.dk/ Syddansk Musikkonservatoriums websted]
*[http://www.sdmk.dk/kalender/oversigt.html Koncertkalender for SMDK:]


{{Musikkonservatorier i Danmark}}
{{Musikkonservatorier i Danmark}}

Versionen fra 18. okt. 2015, 13:41

Syddansk Musikkonservatorium (SDMK) - Danish National Academy of Music er en videregående uddannelsesinstitution under Kulturministeriet, der tilbyder musik- og musikpædagogiske uddannelser på højeste niveau. Endvidere er det SDMK´s opgave at udvikle og fremme dens kunstområde og det kulturliv, der knytter sig hertil, hvilket bl.a. gøres gennem kunstnerisk og pædagogisk udviklingsvirksomhed.

Konservatoriet har ca. 260 studerende, hvoraf en stor del er internationale. De undervises af omkring 50 fastansatte undervisere og i nærheden af 100 tilknyttede timelærere.

SDMK har til huse i Syddanmark i henholdsvis Odense og Esbjerg.

Baggrund

Når konservatoriet er forankret i både Odense og Esbjerg skyldes det, at der oprindeligt har været tale om to selvstændige musikkonservatorier, Vestjysk Musikkonservatorium og Det Fynske Musikkonservatorium. De blev den 1. januar 2010 fusioneret med Skuespillerskolen ved Odense Teater under navnet Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole. Samarbejdet med skuespillerskolen varede til den 1/1 2015, hvor den blev udskilt og gjort til en del af Den Danske Scenekunstskole. Herefter har konservatoriet heddet Syddansk Musikkonservatorium.

Uddannelserne

På SDMK er der mulighed for at uddanne sig til:

Aktiviteter

Syddansk Musikkonservatorium (SDMK) afholder jævnligt koncerter med studerende, som er åbne for offentligheden. Desuden er de studerendes koncerteksamener, hvor de spiller en koncert som afslutning på deres uddannelse, ligeledes offentlige. SDMK har også flere samarbejdspartnere i bl. a. Odenses og Esjbergs byliv, hvor de studerende løbende kan tilegne sig koncerterfaringer ved at optræde for offentligheden. Heriblandt kan Café Dexter nævnes, samt Musikbiblioteket I Odense. I Esbjerg har SDMK også et et samarbejde med blandt andet Café Ørsted, hvor de studerende kan optræde med deres musik.

Tidligere studerende

Blandt mange andre har følgende musikere været studerende på SDMK, Vestjysk Musikkonservatorium, Det Fynske Musikkonservatorium:

Adjungerede professorer

SDMK har tilknyttet 5 adjungerede professorer:

  • Ale Möller - svensk folkemusiker, multiinstrumentalist og underviser (udnævnt 2014)
  • Jerry Bergonzi - amerikansk tenorsaxofonist, pianist, komponist og underviser (udnævnt 2013)
  • Marc Ducret - fransk avantgarde jazzguitarist (udnævnt 2013)
  • Olivier Latry - fransk organist ved Cathédrale Notre Dame i Paris (udnævnt 2013)
  • Paul Harris - britisk musiker og musikpædagog (udnævnt 2011)

Partnerskaber

Som kunst- og kulturinstitution under Kulturministeriet er det SDMK's opgave at fremme samarbejde mellem professionelle kulturinstitutioner, uddannelsesinstitutioner og amatørmusiklivet, bl.a. med henblik på styrkelsen af det musikalske vækstlag i Danmark. Denne opgave adresser SDMK bl.a. gennem partnerskaber med en række centrale kultur- og uddannelsesinstitutioner i Syddanmark. Partnerskaberne med Odense Symfoniorkester og Esbjerg Ensemble omfatter praktikforløb, fælles koncerter, masterclasses og kurser for SDMK's studerende.

  • Odense Symfoniorkester - SDMK og Odense Symfoniorkester har sammen etableret Carl Nielsen Orkesterakademi, der har til formål at bidrage til en kvalitetsorienteret udvikling af orkesterkulturen i Danmark
  • Esbjerg Ensemble - samarbejdet skal styrke sammenhængen mellem det professionelle musikmiljø og SDMK og institutionens studerende.
  • University College Syd - et strategisk samarbejde på øverste ledelsesniveau, der har til formål at styrke de områder, hvor begge parter har fælles interesser, herunder udviklingen af musikundervisningen i Folkeskolen
  • University College Lillebælt - samarbejdet skal bl.a. afdække udviklings – og læringsområder indenfor tværgående tilbud til de to institutioners studerende, og muligheden for at iværksætte fælles forsknings – og udviklingsprojekter. Også her er formålet med aftalen, at styrke de områder, hvor begge parter har fælles interesser og mål.

Eksterne kilder og henvisninger