Steffen Schackinger

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Steffen Schackinger (født 11. august 1973) er en dansk guitarist der i maj 2010 høstede anerkendelse i guitarkredse, da han trådte ind på listen over tidernes bedste guitarister i Guitar On The Edge med en 15. plads[1] – bl.a. placeret foran Slash, Eric Clapton, Frank Zappa og Carlos Santana.

Steffen Schackinger er født og opvokset på Fyn og uddannet fra Det Fynske Musikkonservatorium. Tilbage i 90’erne var han guitarist i det odenseanske rockband Merzy, med hvem han også turnerede i det meste af Europa, indtil han i 1998 forlod bandet. Siden har han som freelancemusiker spillet med i og skrevet musik til diverse musicals og teaterstykker, ligesom han har arbejdet som studiemusiker og underviser.

I 2008 udgav han albummet ElectriGuitartistry, hvor han i eget navn spiller egne kompositioner. Stilen er instrumental melodisk fusion/rock og medvirkende på pladen er de gamle bandmedlemmer fra Merzy: Henrik Bjørn (bas) og Mickey Hurricane (trommer), samt violinisten Jane Clark. Albummet og videoerne med Schackinger har fået flere millioner visninger på YouTube.[2]

Steffen Schackinger har tre børn: Augusta, Villum og Bille. Hans sang A&V er opkaldt efter tvillingesættet, Augusta og Willum.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Magasin: Dansk guitarist er bedre end Slash, politiken.dk, 15. juli 2010, hentet 18. april 2019. 
  2. ^ Steffen Schackinger - City Lights - Guitar, youtube.com, 27. november 2008, hentet 18. april 2019. 

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]