Kunsten Museum of Modern Art Aalborg: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
ingen redigeringsopsummering
No edit summary
No edit summary
 
'''Kunsten Museum of Modern Art Aalborg''' er placeret i [[Aalborg]] på Kong Christians Allé. Kunsten tiltrækker årligt omkring 92.000 besøgende. Udover den permanente samling spænder aktiviteterne på stedet over seks-otte særudstillinger om året med dansk og international kunst, samt koncerter og arrangementer rettet mod børn og unge, ligesom der er indgået kulturelle partnerskaber omkring teater, opera og erhvervsliv.<ref>[http://www.tv2nord.dk/artikel/88768:Kultur--Museet-hedder--Kunsten Museet hedder ”Kunsten”]</ref><ref>[http://www.fyens.dk/Kunst/Museum-i-Aalborg-bliver-til-Kunsten/artikel/1142235 Museum i Aalborg bliver til Kunsten]</ref>
 
[[Fil:Alvar aalto, nordjyllands kunstmuseum, juni 2007-crop.jpg|thumb|218x218px|Kunsten Museum of Modern Art]]
 
== Historie ==
 
Det gælder f.eks. Anna og Kresten Krestensens store samling af abstrakt kunst. Med dette køb i 1967 rykkede Aalborg Kunstmuseum ind i ligaen af museer for moderne kunst i Danmark, for samlingen rummede ca. 400 værker dækkende perioden 1910 til 1960, hvoraf den vigtigste del bestod af COBRA-værker, som den dag i dag også udgør en kunstnerisk hjørnesten i museets permanente samling. Det var Lars Rostrup Bøyesen idé og plan at forsøge at skaffe Anna og Kresten Krestensens samling af abstrakt kunst til Aalborg. Dette var grundet af kvaliteten af museets samling på daværende tidspunkt, ikke var god nok, samt at man havde brugt pengene på kun at købe to spektakulære kunstværker. Lars Rostrup Bøyesen havde gennem 1950érne opbygget et godt venskab til Anna og Kresten Krestensen, samt hjulpet med at "trimme" og katalogisere deres samling. Han hjalp dem også med at sende den på turné i både Danmark og andre nordiske lande. Ægteparret havde ingen børn, og Lars Rostrup Bøyesen blev af nogen betegnet som en slags plejesøn. I første omgang ville Kresten Krestensen ikke, at samlingen skulle til et museum, men efter Annas død i 1962, skiftede han mening.                                                       
[[Fil:KUNSTEN Aalborg aerial.jpg|alt=Kunsten Museum of Modern Art |thumb]]
 
I samlingen indgår desuden værker af blandt andre Vilhelm Lundstrøm, Oluf Høst, Edward Weie, Michael Kvium, Erik Hoppe, hovedværker af Chagall, Niki de Saint Phalle samt en international samling af kunst fra 1960'erne og 1970'erne. I museets skulpturpark kan man møde værker af Bjørn Nørgaard, Olafur Eliasson og Jeppe Hein. Ved udgangen af 2011 rummede samlingen godt 2000 malerier, skulpturer, blandformer og keramik, samt knap 1200 værker på papir – tegninger, akvareller, grafik og fotos.                                                                                                              
 
Anonym bruger

Navigationsmenu