Forskel mellem versioner af "Porsche 906"

Spring til navigation Spring til søgning
1 byte tilføjet ,  for 3 år siden
vergasser en dårlig tysk for Vergaser, dvs. karburator
m (Fjernede Kategori:Motorsport; Tilføjede Kategori:Racerbiler ved hjælp af Hotcat)
(vergasser en dårlig tysk for Vergaser, dvs. karburator)
906 er efterfølgeren til [[Porsche 904]], og havde [[Ferdinand Piëch]] som chefdesigner, der dengang også var leder af Porsches udviklingsafdeling. Karosseriet blev, som i 904, bygget i [[glasfiber]], men nu blev fibrene lagt ud ved håndkraft, noget som resulterede i en lang mere jævn fordeling end den sprayteknik som blev brugt i produktionen af 904.
 
Bilen blev udstyret med en sekscylindret [[boksermotor]] kaldet 901/20, med 220 [[hestekræfter]] og forgasserkarburator, og den vejede 580 kg, dvs. 113 kg lettere end forgængeren 904, også med en sekscylindret motor. Enkelte eksemplarer blev desuden udstyret med benzinsprøjtning eller ottecylindrede motorer, specielt for brug i bakkeløb, hvor Porsche konkurrerede mod blandt andet [[Ferrari Dino]].
 
I modsætning til andre løbsbiler fra Porsche blev 906’s karosseri testet i [[vindtunnel]], og den kunne nå en topfart på 280 kilometer i timen. Dette var hurtigt for en løbsbil med en [[motorvolumen]] på kun 2-liter. Ligesom på [[Mercedes-Benz 300SL]] fik bilen [[mågevingedøre]], og et [[plexiglas]]dæksel blev monteret over den [[hækmotor]]en.
Anonym bruger

Navigationsmenu