Spring til indhold

USA 193: Forskelle mellem versioner

273 bytes tilføjet ,  for 3 år siden
Flere nuancer og forklaringer tilføjet.
(Flere nuancer og forklaringer tilføjet.)
Man mente at det giftige stof ved nedslaget kunne sprede sig på et område i en størrelsesorden af to fodboldbaner. For at forhindre dette har man at nedskudt satellitten med et RIM-161 ''Standard Missile 3'' (SM-3 [[missil]]), før satellittens genindtræden.
 
Der stilles dog spørgsmål ved om der er andre stoffer f.eks. [[plutonium]] eller om der er politiske årsager til nedskydningen<ref>[http://ing.dk/artikel/85674 Bush beordrer løbsk spionsatellit skudt ned] ing.dk</ref><ref>[http://ing.dk/artikel/85680 Rumforsker: USA skjuler grunde til at skyde satellit ned] ing.dk</ref>. Kritikere mente at eftersom størstedelen af jordkloden er dækket af vand, ville satellitten nok falde ned i havet og at en nedskydning ville gøre mere skade end gavn, idet der kunne genereres mere [[rumaffald]]. Der stilles endvidere spørgsmål ved, om der reelt er fare ved at have hydrazin om bord. Der er sendt satellitter i kredsløb siden 1957, og der er aldrig observeret forurening med stoffet i forbindelse med, at de er styrtet ned eller er brændt op i Jordens atmosfære.
 
Formålet med nedskydningen er officielt at satellitten, som den er, ikke ville brænde op i atmosfæren pga. sin størrelse.
Anonym bruger