Spillestedet Stengade

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.
Merge-split-transwiki default.svgSammenskrivningsforslag
Artiklerne Stengade 30, Spillestedet Stengade er foreslået sammenskrevet. (Siden juni 2017)  Diskutér forslaget
Spillestedet Stengades logo anno 2015

Spillestedet Stengade er et honorarstøttet spillested beliggende på Indre Nørrebro i København, og har, i sin nuværende form, eksisteret siden september 2010. Stedet genåbnede efter at det forhenværende spillested, Stengade 30, i 2009 måtte dreje nøglen om, da Københavns Kommune fratog stedets status som regionalt spillested, og dermed også den statslige og kommunale støtte med tilbagevirkende kraft.

Spillestedet Stengade er i dag funderet i Foreningen Stengade 18, som er baseret på frivillige kræfter. Den daglige drift bliver varetaget af en venue manager og en administrativ medarbejder, mens resten af husets opgaver udføres før og under koncertafviklinger varetages af frivillige med undtagelse af en lydtekniker og security.

Spillestedet Stengade 2015

Huset har i mange år tilhørt Malerforbundet i Danmark, men blev i 1970erne besat af slumstormerne, som i 1972 etablerede Stengade 30. Bygningen som Spillestedet Stengade ligger i, blev i 1996 registreret som bevaringsværdi af Kulturarvsstyrelsen. Den blev opført i 1936 i Funkis-stil, og er én af de første betonbygninger i København. Af netop den grund undergik bygningen ikke saneringen hvor stedet skiftede matrikel fra nummer 30 til 18. Bygningen er i dag ejet Københavns Ejendomme.

Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.