Stone Sour

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stone Sour
W0918-Hellfest2013 StoneSour 71834-Crop.JPG
Stone Sour, Hellfest 2013
Information
Genre Hård rock
Alternativ metal
Post grunge
Heavy metal
Aktive år 1992-1997
2002-stadig aktive
Pladeselskab Sony BMG/Roadrunner
Associeret med Slipknot
Medlemmer Corey Taylor
Josh Rand
Roy Mayorga
Johny Chow
Christian Martucci
Tidligere medlemmer Joel Ekman
Bruce Swink
BJ Harrison
Josh Rilying
Erin Smith
Denny Harvey
Danny Spain
Weeter Kane
Marty Smith
Shawn Economaki
James Root
Eksterne henvisninger
[www.stonesour.com]

Stone Sour er et rock-band dannet af Corey Taylor (forsanger for det amerikanske nu-metalband Slipknot) og Joel Ekman (trommeslager)

Bandets historie[redigér | rediger kildetekst]

Stone Sour er opkaldt efter en drink med blandt andet whiskey og appelsinjuice, bandet blev oprindeligt dannet af Corey Taylor og trommeslager Joel Ekman. Taylors ven Shawn Economaki, kom med i bandet kort efter som bas-spiller. Bandet spillede på diverse barer og klubber i starten. Gennem den tid indspillede Stone Sour to demoer en i 1992 og en i 1994. Lidt efter kom James Root med i bandet. Bandet var nu fuldendt, og indspillede en tredje demo og sange der senere blev brugt i i 2002 på deres debut album Stone Sour.

I 1997 gik bandet næsten i opløsning da Corey sluttede sig til nu-metalbandet Slipknot. Root sluttede sig også til Slipknot og det samme med Economaki som blev deres stage manager. Ekman blev i Des Moines og stiftede familie.

I 2000 henvendte Josh Rand sig til Corey Taylor med nogen sange han havde arbejdet på. Mens Slipknot var på turné arbejde de to sammen i et år og skrev en del. De opdagede at de sange de skrev var gode til indspildning. I 2000 lavede Stone Sour endnu en demo og senere samme år indspillede de et album kaldet "Click Here to Exit." Albummet blev dog aldrig udgivet men sørgede dog for de fik en pladekontrakt med Roadrunner Records. Gennem den tid havde bandet taget mange forskellige navne der i blandt ProjectX og Closure før de valgte navnet Stone Sour.

Bandet indspillede deres debutalbum i byen Cedar Falls i Iowa som blev udgivet d. 31 juli 2002 i Storbritannien og d. 1 august i USA. Singlen "Bother" blev brugt som soundtrack til Spidermanfilmen og selve albummet blev tildelt Guld af RIAA. Bandet tournerede i seks måneder og holdt derefter pause da Taylor og Root skulle tilbage til Slipknot for at indspille et nyt album og tournere med dem.

Gennem Slipknots "Subliminal Verses" tour arbejdede Stone Sour med flere sange og i januar 2006 begyndte de indspildningerne til deres andet album. To uger inde i trommeindspildningen forlod trommeslageren Ekman bandet da hans søn havde fået en sygdom i hjernen som han senere døde af i maj 2006. Det blev derfor besluttet at Roy Mayorga fra bandet Soulfly skulle genindspille trommerne til albummet. D. 25 marts blev det announceret at Ekman ikke længere var trommeslager i bandet og den 10. maj blev det announceret at Mayorga kom til at erstatte ham.

Deres andet album "Come What(ever) May" blev udgivet d. 1 august 2006 dog var nogle nurme ikke udgivet hvilke var: Suffer, The Frozen, Fruitcake, Day I Let Go, Drama, og Freeze Dry Seal. Suffer og The Frozen kan formegentlig købes online på iTunes mens "Fruitcake" var indkluderet på deres "Through Glass" single som udkom d. 6 november 2006.

Bandet tournerede derefter med KoRn, Deftones, Flyleaf, Dir en grey, Deadsy, 10 Years, Bury Your Dead ,Bullets And Octaneand og Walls of Jericho på Family Values Tour 2006during. På touren kom Corey til at synge "Freak On A Leash" for KoRn flere gange hvilket kan høres på deres soundtarck til touren.

D. 14 September tog Stone Sour med på Music as a Weapon Tour sammen med Disturbed, Flyleaf and Nonpoint. De støttede Evanescence på deres canadiske tour i januar 2007 som startede d. 5 januar 2007 i Montreal.

Pr 17. maj 2014 meddelte bandet, at Jim Root ikke længere var en del af bandet.

Medlemmer[redigér | rediger kildetekst]

Nuværende medlemmer

Tidligere medlemmer

Albums[redigér | rediger kildetekst]

Singler[redigér | rediger kildetekst]

År Titel Placering på hitliste Album
US Hot 100 US Modern Rock US Mainstream Rock UK Singles Chart
2002 Get Inside - - - - Stone Sour
2002 Bother #56 #4 #2 #28 Stone Sour
2003 Inhale - #17 #18 #63 Stone Sour
2006 Through Glass #39 #2 #1 (7 uger) #98 Come What(ever) May
2006 30/30-150 - - - - Come What(ever) May
2007 Sillyworld - #23 #4 - Come What(ever) May

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]