Diskussion:Nauja Lynge

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Notabilitet[rediger kildetekst]

Det ville være mere på sin plads at skrive en artikel om Foreningen Rigsfællesskabet, fremfor kun at dække en enkelt talsmand fra foreningen.

Jeg har indsat foreningens officielle hjemmeside til en start. RhinoMind (diskussion) 22. apr 2016, 02:02 (CEST)

Hun er notabel som forfatter og ikke kun som samfundsdebattør.--Batmacumba (diskussion) 27. mar 2018, 13:16 (CEST)

De første tre paragrafer er direkte kopieret fra http://www.litteraturen.nu/litteratur-i-aarhus/aarhusforfattere/nauja-lynge/ eller omvendt. •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 27. mar 2018, 12:44 (CEST)

De er taget fra hendes egen hjemmeside: http://lynge.me/?page_id=2 --Batmacumba (diskussion) 27. mar 2018, 13:19 (CEST)
Jeg har omskrevet lidt, og mener ikke det er plagiat længere. Hvad mener du i øvrigt med "paragrafer" i den sammenhæng? Er det afsnit, du taler om?--Batmacumba (diskussion) 27. mar 2018, 13:40 (CEST)
Øh ja, afsnit.
Problemet med kopieret tekst er at man ikke bare kan bytte nogle ord med et synonym. sætningsopbygningen er stadig det sammen.
"Jan har skrevet en flot roman"
"Jan har skrevet en dejlig roman"
Denne eksempel viser at det stadig er den samme tekst.
En Wikipedianer skal altid genfortælle det han/hun har læst. Så fx: "Der er en dejlig roman der er skrevet af Jan" er et totalt anden sætning, og derfor ikke mere genkendeligt fra originalen.
Desuden er at bytte 2 sætningers rækkefølge heller ikke nok.
Derfor er omskrivningen ikke nok. •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 27. mar 2018, 14:01 (CEST)
Hendes egen tekst (som litteratursiden har kopieret):

"Nauja Lynge (født 21. januar 1965) er grønlandsk/dansk forfatter, foredragsholder og debattør. Hun er sproguddannet på Handelshøjskolen og har siden 1995 arbejdet med branding/storytelling. Hun har været formand for Foreningen Rigsfællesskabet, og hun har tilsvarende forholdt sig kritisk over for grønlandsk uafhængighed."

Min nuværende tekst: "Nauja Lynge (født 21. januar 1965) er en grønlandsk forfatter, foredragsholder og debattør.

Lynge er uddannet translatør fra Handelshøjskolen i København. Som samfundsdebattør har hendes hovedinteresser været forholdet mellem Grønland og Danmark, grønlandsk nationalisme og det grønlandske mindretals situation i Danmark. Lynge er modstander af grønlandsk uafhængighed; hun var i august 2014 medstifter af Foreningen Rigsfællesskabet, hvis formål er at bevare og styrke rigsfællesskabet, og var foreningens formand."

Lighederne er helt objektive ting, hvilket ikke er omfattet af ophavsretten (man kan ikke have copyright på f.eks. "hun har arbejdet med branding og storytelling" eller "hun har været formand for FR", der kræves en hvis originalitet i udsagnet. Jeg mener den er god nok nu, vær konkret, hvis du er uenig.--Batmacumba (diskussion) 27. mar 2018, 14:14 (CEST)

Der er forskel på lighed, og noget der tydeligt er genkendeligt som være et let bearbejdede tekst, for tæt på originalen. Men den er fint nok nu tror jeg.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 27. mar 2018, 15:44 (CEST)