Diskussion:Standardmodellen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Om kræft og kraft[rediger kildetekst]

Jeg har ikke forstand på hverken den ene eller anden af disse to størrelser, men udtryk som "... og gluonen tilhører derfor den stærke kræft" kunne antyde at artiklen kunne behøve et {{eftersyn}}-skilt ? . Desuden bruges jeg-form: For at forklare denne proces vil jeg bruge et ... ' -- Mvh PHansen 31. jan 2009, 12:21 (CET)

Om gravitation[rediger kildetekst]

Tror artikellen behøver en gennemlæsning.. "Standardmodellen beskriver ikke gravitationen.". Især efter opdagelsen af hiiggsbosonen. -- Mvh [Anonymous] 16. jan 2015, 23:51 (CET)

Er standardmodellen korrekt?[rediger kildetekst]

Jeg vil ikke ændre (andres) kildekode under nogen som helst omstændigheder. Men standardmodellen er den samling teorier, visionen, man har. Det er min mening, at grundvidenskaben har en konflikt, hvor grundlæggende idéer er fremkommet i en voldsom fart, så meget tidligere i den videnskabelige historie, at visse observationer ikke har været til stede. Atom-modellen er opstået i omkring 1900, og det er min personlige mening, at man ikke har respekteret en fransk videnskabsmand C.A.Coulomb i tilstrækkeligt omfang. Han levede efter Newtons død, men døde selv i 1800-tallet. Og jeg skal lægge et link hér til en hjemmeside om fysik, jeg selv har oprettet. Indholdet er kontroversielt, men jeg ser ikke modsætningsforhold eller grund til at frygte dets egenskab af at kunne være en "vrangforestilling", selvom jeg ikke kan tilslutte mig blandt andre Albert Einstein's eller Niels Bohr's arbejde på atom-modelllen med videre. Jeg kan henvise til "Diskussion af Coulombs Lov" her på wikipedia.dk. https://www.alternativfysik.dk/

--Damsgaard1971 (diskussion) 4. sep 2019, 11:48 (CEST)