Taylorrapporten

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Taylorrapporten, officielt Hillsborough Stadium Disaster Inquiry Report, er en rapport, som opsummerede resultaterne af Lord Taylor Gosforths efterforskning af Hillsborough-katastrofenHillsborough Stadium i Sheffield i 1989, hvor 96 Liverpool-fans mistede livet. Den midlertidige rapport blev offentliggjort i august 1989, og den endelige rapport blev offentliggjort i januar 1990. Undersøgelsen var med til at fastslå årsagerne til ulykken, og kom med anbefalinger til at undgå lignende ulykker i fremtidens sportsbegivenheder.

Taylorrapporten konkluderede, at den største årsag til ulykken var politiets manglende evne til at etablere kontrol. I rapporten anbefales det, at alle større stadioner skal bygges således, at der udelukkende findes siddepladser. The Football League i England og Scottish Football League i Skotland indførte herefter regler, der kræver, at klubber i de to øverste divisioner udelukkende må have siddepladser.

Andre anbefalinger fra Taylorrapporten omfatter områder såsom salg af alkohol i stadion, barrierer, hegn, tælleapparater og billetpriser.