The Jamestown Foundation

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

The Jamestown Foundation er en amerikansk tænketank baseret i Washington hvis formål er at "informere og uddanne" beslutningstagere om de hændelser og tendenser, som den ser som værende af "strategisk" vigtighed for USA. På hjemmesiden er at læse at de mener at "Jamestown materialet gives uden politisk bias, filter eller agenda".

Tænketanken blev grundlagt i 1984 efter at grundlæggeren, den nu afdøde William Geimer, havde arbejdet med at afhøre af Arkady Shevchenkokoldkrigens højtplacerede sovjetiske afhopper.

Jamestown Foundation får dens informationer gennem officielle kanaler og efterretningskontakter.

Tænketankens for tiden primære fokus er på Eurasien og Islam.

Bestyrelse[redigér | redigér wikikode]

Tænketanken har en bestyrelse på 17 personer som inkluderer: Formand Clinton I. Smullyan og viceformand R. James Woolsey, Jr.. De resterende medlemmer er Zbigniew Brzezinski, Barbara Buchanan, Jams H. Burnley, Peter C. Cook, Diana Denman, Willem deVogel, Edward O. Gaylord, James G. Gildwitz, Patrick W. Gross, Ralph Hauenstein, James Hauslein, Artemis Joukowsky, Woody Peterson, og Arthur Waldron. Vicepræsident Dick Cheney og Marcia Carlucci, Frank Carluccis kone er tidligere bestyrelsesmedlemmer.

Referencer[redigér | redigér wikikode]