Tonedeff

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Tonedeff
Tonedefflive.png
Information
Født 14. december 1978Rediger på Wikidata
Oprindelse Chicago, U.S.A.
Genre Hiphop
Aktive år 2002 -

Battlerapperen Tonedeff bliver betragtet som en af de hurtigste MC's nogensinde. Det forhindrer dog ikke den Chicago-fødte New Yorker i at bryde ud i spontan sang, når lejligheden byder sig. Hvad den ikke sjældent gør.

Det var også som sanger, at verden første gang fik øje på Tonedeff, da han som 16-årig, omkring midten af 90'erne, medvirkede i The Arsenio Hall Show. Hans optræden førte dog ikke til nogen berømmelse.

Som 21-årig flyttede Tonedeff til New York, hvor han blev en berygtet battlerapper. Han vandt en del priser, hvilket bl.a. skaffede ham opvarmningsshows for Brand Nubian, The Beatnuts og Common.

I 1997 dannede Tonedeff pladeselskabet QN5 Music, og sammen med selskabets kunstnere Substantiel, PackFM og Session dannede han gruppen Extended FAMM, der i 2002 udsendte albummet Happy F*ck You Songs.

I 2005 udsendte Tonedeff sin solodebut Archetype, der primært bød på solid undergrunds-battle-inspireret hiphop, men som ifølge Tonedeff selv bl.a. var inspireret af Bjørk, Tori Amos og Enya. [1]

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Albums[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]


Denne artikel stammer hovedsagelig fra DR's musikleksikon. Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet helt erstattet af anden tekst, bedes denne skabelon venligst fjernet.