Traffic Message Channel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se TMC.

Traffic Message Channel (RDS-TMC, TMC) er en teknik til at sende tekstbaserede trafikinformation via RDS. RDS kan fx sendes via FM-radio eller DAB.

Systemet baserer sig på nummererede geografiske referencepunkter i kombination med tekst og tidsoplysninger og advarer sædvanligvis om trafikulykker, vejarbejder og vejvejr (fx underafkølede isede veje).

For at kunne modtage disse meddelelser behøves en bilradio, GPS-modtager eller en GPS-navigationsenhed, som støtter RDS-TMC. En GPS-modtager eller en GPS-navigationsenhed kan sædvanligvis anvende TMC-information i sin ruteplanlægning og foreslå andre veje end normalt hvis det er fordelagtigt.

I Danmark står Vejdirektoratet for at formidling af trafikdata via RDS-TMC via Danmarks Radio.[1][2][3]

Der er følgende mulige afløsere eller supplører til RDS-TMC:

Kilder/referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ 2009, vejtid.dk: TMC – Status og udbredelse Arkiveret 4. marts 2016 hos Wayback Machine Citat: "...Trafikmeldinger i form af TMC har vist sig at være en god løsning. De sendes direkte ud til navigationsanlæg, hvilket sætter bilisterne i stand til at tage deres forholdsregler under rejsen. I Danmark står Vejdirektoratet for indsamling af information om trafiksituationen og udsendelsen af TMC, og Vejdirektoratet arbejder løbende på at forbedre og udvide tjenesten, der efterhånden skønnes at nå ud til tæt på en halv million brugere..."
  2. ^ vejdirektoratet.dk: Hjælp og information om TMC
  3. ^ vejdirektoratet.dk: TMC Live Citat: "...TMC Live er et værktøj, du kan bruge til at kontrollere, om dit navigationsalæg modtager de trafikmeldinger korrekt, som Vejdirektoratet udsender via RDS-TMC..."