Trekroner (Roskilde)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Searchtool.svg Denne artikel bør gennemlæses af en person med fagkendskab for at sikre den faglige korrekthed.
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Trekroner. (Se også artikler, som begynder med Trekroner)
Roskildes nye hastigtvoksende østlige bydel, Trekroner, set fra Trekroner Station

Trekroner er en hastigt voksende bydel i den østlige udkant af Roskilde, beliggende i Roskilde Domsogn, Roskilde Kommune.

Bydelen er mest kendt for Roskilde Universitet (RUC), men har desuden Trekroner Station, ligesom der løbende foregår omfattende etablering af såvel boligbyggeri samt erhvervs- og servicevirksomhed.

Området var en overgang udset til at huse landets første gravplads for muslimer, idet Roskilde Kommunes økonomiudvalg besluttede at forberede en lokalplan for området med en gravplads på to hektar [1].

Området har i mange år været præget af en række nybyggerier for at udvikle området og gøre det mere interessant for tilflyttere. Men manglen på et lokalt supermarked havde sat en begrænsning på denne vækst. Ligeledes standsede relativt få tog på Trekroner Station.[bør uddybes] I 2008 åbnede Trekroner Center, der er en række kontor - og erhvervsbygninger tæt ved Trekroner station. I Trekroner Center er der en SuperBrugsen, Fakta, tøjforretninger, apotek, frisører og en cafe. Ligeledes er flere kontorbygninger skudt op i området omkring Trekroner. I 2002 stod den første del af Trekronerskolen klar til indflytning. Hele skolen med klassetrin fra 0-9. klasse samt idrætshal, fysik/kemi og sundhedsafdeling stod færdigt til skolestart i 2005. Trekronerskolen har ved skolestart i august 2013 835 elever og 56 lærere.

I 2013 er det opgjort, at der bor cirka 4.500 mennesker i Trekroner.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Roskildes våbenStub
Denne artikel om geografi i Roskilde Kommune er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi

Koordinater: 55°39′10″N 12°07′45″Ø / 55.65278°N 12.12917°Ø / 55.65278; 12.12917