Tveite Station

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Tveite Station
Overblik
Land NorgeRediger på Wikidata
Kommune BirkenesRediger på Wikidata
Jernbane Lillesand–FlaksvandbanenRediger på Wikidata
Afstand 10,99 km fra Lillesand
Meter over havet 70
Åbningsdato 4. juni 1896Rediger på Wikidata
Lukket 1. juli 1953Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Tveite Station (Tveite stoppested) var en jernbanestation på Lillesand–Flaksvandbanen, der lå i bygden Tveide i Birkenes kommune i Norge.

Stationen åbnede som holdeplads, da banen blev taget i brug 4. juni 1896. Oprindeligt hed den Tveide, men den skiftede navn til Tveite i 1907. Banen var primært beregnet til transport af tømmer, men der var også en beskeden trafik med andet gods og med passagerer. Persontrafikken overgik efterhånden til busser fra 1928, og fra 1942 kørte godstogene kun efter behov. Banen blev nedlagt 1. juli 1953.

Stationsbygningen blev opført til åbningen i 1896. Bygningen rummede postkontor, billetsalg og ventesal. Stationen havde desuden to sidespor. Det ene var til en grusgrav syd for stationsområdet. Det andet var til læsning af tømmer og brænde og lå ved det sted, hvor Myhre torvstrøfabrikk opbevarede sine produkter. Den første stationsmester var Alfred Carlsen. Stationsbygningen eksisterer stadig.

Ved den gamle stationsbygning står de fire Skilssteinane. Det vides ikke hvorfor eller hvornår de ca. 1,40 m høje sten er rejst der, men ifølge gamle sagn markerede de grænsen mellem småkongerne i Eikeland og Håbesland.

Litteratur[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.