Spring til indhold

Vandfaldsdiagram

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Ikke at forveksle med Vandfaldsdiagram (brodiagram).
IBOC DAB (= HD Radio) FM-station, der sender på 91,7 MHz, ses på SDRpp-spektrogram.

Vandfaldsdiagram eller vandfaldsplot er grafiske afbildninger som ofte bruges til at vise, hvordan todimensionelle fænomener ændrer sig over tid.[1] Et tredimensionelt spektralt vandfaldsdiagram er et diagram, hvor flere grafer af data, typisk frekvensspektre, vises samtidigt. Typisk er graferne forskudt både på tværs af skærmen og lodret, med "nærmere" grafer, der maskerer dem bagved. Resultatet er en række "bjerg"-former, der ser ud til at være side om side. Vandfaldsdiagrammet bruges ofte til at vise, hvordan todimensionel information ændres over tid eller en anden variabel såsom rotationshastighed. Vandfaldsdiagrammer bruges også ofte til at afbilde spektrogrammer.

  • Resultaterne af frekvensspektre, der viser frekvensspektret af signalet med successive tidsintervaller.
  • Den forsinkede respons fra en højttaler eller lytterum produceret af impulsresponstest eller MLSSA.
  • Spektre ved forskellige motorhastigheder ved test af motorer.
Den øverste halvdel af dette diagram viser frekvensspektret af en moderne switch-mode-strømforsyning, som anvender spread spectrum. Den nederste halvdel er et vandfaldsdiagram, der viser variationen af ​​frekvensspektret over tid under strømforsyningens opvarmningsperiode.
  1. ^ Glen, Stephanie. "Waterfall Plot / Chart: Definition, Types & Examples". statisticshowto.com. Hentet 13. oktober 2021.

Eksterne henvisninger

[redigér | rediger kildetekst]