Vestre Ringvej (Viborg)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Vestre Ringvej (Viborg)
26
Basisdata
Længde: 3,8 km
Regioner: Midtjylland
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Vestre Ringvej. (Se også artikler, som begynder med Vestre Ringvej)

Vestre Ringvej er en 2 sporet hovedvej, der går vest om Viborg. Vestre Ringvej indgår i Primærrute 13, Primærrute 16 og Primærrute 26. Ringvejen ligger i forlængelse af Søndre Ringvej, der går sydvest om Viborg.

Den nuværende Vestre Ringvej åbnede for trafik i 1994.

Forløb[redigér | redigér wikikode]

Vestre Ringvej begynder i syd ved den rundkørsel, som forbinder med ringvejen med Søndre Ringvej (Primærrute 13 og 26) og Holstebrovej (Primærrute 16). Herfra fortsætter den mod nord forbi Katmosevej og Vestermarksvej/Lundvej til den rundkørsel, som forbinder ringvejen med Skivevej (Primærrute 26), Løgstørvej (Sekundærrute 533) og Nordre Ringvej (Primærrute 13 og 16).

Historie[redigér | redigér wikikode]

Uddybende Uddybende artikel: Primærrute 26

Der har siden slutningen af 1970'erne været udarbejdet en række forslag til omfartsveje ved Viborg. I 1988 opnåedes enighed mellem Viborg Byråd, Viborg Amtsråd og Vejdirektoratet om at etablere et omfartsvejsystem nord, vest og syd om Viborg by, som beskrevet i rapporten »Overordnede veje i Viborg-området« Vejdirektoratet, marts 1988.[1]

Den nuværende Vestre Ringvej blev åbnet for trafik i sommeren 1994.[1] Her åbnede den nordlige delstrækning fra Kirkebækvej til den rundkørsel, som året før var åbnet for trafik i krydset mellem Skivevej, Løgstørvej og Nordre Ringvej. Den sydlige delstrækning fra Holstebrovej til Kirkebækvej var allerede åbnet for trafik allerede i 1979. Dengang indgik den sydlige delstrækning (oprindelig den sydlige del af Agerlandsvej) sammen med nuværende Agerlandsvej i en vestlig omfartsvej mellem Holstebrovej til Vognmagervej.[2]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b 1994/1 Lovforslag 193. Hentet 7. marts 2021.
  2. ^ Relevante luftfotoårgange. Hentet 7. marts 2021.
Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.