Vince Clarke

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Vince Clarke
VInce Clarke, Erasure.jpg
Vince Clarke med Erasure i 2011.
Information
Født Vincent John Martin
3. juli 1960 (58 år)
South Woodford, England, storbritannien
BasildonRediger på Wikidata
Aktive år 1977–i dag
Pladeselskab Mute Records
Reset Records
VeryRecords
Associeret med Depeche Mode, Yazoo, The Assembly, Erasure, VCMG, Robert Marlow, All Hail the Silence

Vincent John Clarke (født 3. juli 1960 i South Woodford, England) er en britisk popmusiker.

Vince Clake er kendt for sin "kulte" måde at bruge synthesizeren på. Han har gennem tiderne også fået samlet sig et stort antal synthesizere, hvor af han har haft stor forkærlighed for mærkerne Roland, Sequential Circuits, Arp, Oberheim, Casio, og Yamaha. Dog skal det tilføjes, at han i 2004 udtalte stor beundring for de nyere softsynthesizere (software), hvor han udelukkende havde brugt softsynth'er, bl.a. absynth, i sin nyeste produktion, pladen Nightbird.

Vince Clarke er flyttet fra England, og bor nuværende i New York.

Medstifter af følgende musikgrupper:

1980-1981: Depeche Mode[redigér | redigér wikikode]

Gruppen opkaldte sig efter den tids modeblad "Dépêche mode". Vinces første professionelle band, som blev stiftet sammen med skolekammeraterne, Martin L. Gore og Andrew Fletcher. Først senere kom det fjerde, og sidste, medlem, David Gahan. Udgav pladen Speak & Spell i 1981, som den eneste sammen med denne gruppe, hvor han er kendt for at have skrevet sangen "Just Can't Get Enough", som var deres tredje single.

1982-1983: Yazoo[redigér | redigér wikikode]

Yazoo blev stiftet sammen med sangerinden Alison Moyet, som senere gik single, og stadig spiller den dag i dag.

De udgav i de 18 måneder, de var sammen: Upstairs at Eric's (1982) You and Me Both (1983)

Gruppen er nok mest kendt for singlerne, "Don't Go", "Only You", "Situation" og "Nobody's Diary", hvor den sidstnævnte er skrevet som en farvelsang, hvilket også tydeligt fremgår af teksten.

Only you var første single. Nåede en 2 plads på den britiske singlehisliste i 1982 – Only you blev på listen i 14 uger. Nummret er senere blevet kopieret af mange – bla af acca-pella gruppen Flying Pickets – der faktisk nåede førstepladsen på den engelske hitlise med nummret – et år efter den oprindelige med Yazoo.

I januar 2008 meddelte Vince Clarke og Alison Moyet, at Yazoo genopstod for at gennemføre en række koncerter i England. Under navnet Yazoo Reconnected spiller Clarke og Moyet fem koncerter. Koncerterne bakkes op af et bokssæt med Yazoos to albums i remasterede udgaver 'In Your Room', som også indeholder remix og en dvd med videoer og interviews.

1984: The Assembly[redigér | redigér wikikode]

Eric Radcliffe og Feargal Sharkey (vokal), var medlemmer i The Assembly udover Vince selv. Er kun kendt for singlen "Never Never" som udkom både i en 7", og en 12" udgave.

Siden 1985: Erasure[redigér | redigér wikikode]

Stiftet sammen med Andy Bell. Andy er den eneste Vince har skrevet sange sammen med, hidtil havde Vince selv skrevet alle sange. Erasure er kendte for deres anderledes sceneshows.

Erasure har haft mange hits gennem de sidste tyve år, blandt andre "Who Needs Love Like That", "Oh l'amour", "Sometimes", "Stop!", "A Little Respect", "Star", "Take a Chance On Me" , "Always" og "Breathe".

Coverversioner kan man beskylde Erasure for at havde gjort meget i, deraf udgav de i 1992 fire Abba-covernumre på maxisinglen Abba-esque. I 2003 fortolkede de tolv forskellige klassikere på cd'en Other People's Songs.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]