Virtual reality

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
En U.S. Navy soldat bruger en virtual reality faldskærms træner

Virtual reality (VR) er en teknologi som tillader en bruger at virke gensidigt med et computer-simuleret miljø, det være et reel eller imaginært et. De nyeste virtual reality miljøer er primært visuelle oplevelser, vist enten på en computerskærm eller gennem specielle stereografiske display(oftest briller), men nogle simulatorer inkluderer ekstra sensor information, så som lyd gennem højtalere eller hovedtelefoner.

Nogle avancerede, haptiske systemer inkluderer følings information, generelt kendt som force feedback, i medicinske og spil applikationer. Brugere kan virke gensidigt med et virtuelle miljø eller en virtuel genstand enten gennem brug af standard input anordninger så som et keyboard og mus, eller gennem multimodale anordninger så som en wired handske. Det simulerede miljø kan enten være lig med den reelle verden, for eksempel simulationer for piloter(flysimulatorer) eller kamptrænere, eller det kan afvige markant fra virkeligheden som i virtual reality spil.

I praksis er det for nuværende meget svært at skabe en high-fidelity virtual reality oplevelse, hovedsagligt på grund af tekniske begrænsninger i processor kraft, billedopløsning og kommunikations båndbredde. Imidlertid forventer man at få bugt med disse begrænsninger efterhånden som processorkraften stiger og billedbehandling og kommunikationsbåndbredde bliver mere kraftfulde og kost-effektive over tid.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til: