Volos

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Volos
Βόλος
Volos-bynight.JPG
Overblik
Land Grækenland Grækenland
Postnr. 38xRediger på Wikidata
Demografi
Indbyggere 86.046 (2011)[1]Rediger på Wikidata
 - Areal 27,7 km²
 - Befolkningstæthed 3.109 pr. km²
Andet
Tidszone UTC+2 (normaltid)
UTC+3 (sommertid)Rediger på Wikidata
Højde m.o.h. 7 mRediger på Wikidata
Hjemmeside dimosvolos.gr

Volos (græsk: Βόλος) er en kystby i Thessalien og ligger midt i det græske fastland, ca. 330 km nord for Athen og 220 km syd for Thessaloniki. Volos er hovedsæde i den regionale enhed Magnesia. Volos er den eneste udgangsport til havet fra regionen Thessalien, som er landets største landbrugsregion. Med et folketal på 144.449 (2011), er byen et vigtigt industricenter, og dens havn danner bro mellem Europa, Mellemøsten og Asien.

Volos er den nyeste af de græske havnebyer, hvor mange moderne bygninger blev bygget efter det katastrofale jordskælv i 1955. Økonomien baseres på produktion, handel, serivice og turisme. I byen er ligger Thessaliens Universitet, og byen har også fasiliteter til konferencer, udstillinger og store kulturelle events og sportsstævner. Volos deltog som en af værtsbyerne ved sommer-OL 2004, og byen har siden været vært ved flere andre sportsstævner. Volos var vært ved den 7. Internationale olympiade i astronomi og astrofysik fra 27. juli til 5. august 2013.[2]

Havnen[redigér | redigér wikikode]

Volos har Grækenlands trediestørste havn, næst efter Piræus og Thessaloniki). Færger og katamaraner sejler dagligt til Sporaderne. Der er også betydelig trafik af fragtskibe, der transporterer landbrugs- og industielle varer. Tidligere har der været direkte forbindelse til Tartus i Syria.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Oplysningen er fra Wikidata, som ikke har kilder til den.
  2. ^ http://www.ioaa2013.gr/ 7th International Olympiad on Astronomy and Astrophysics official website