Wikipedia:Landsbybrønden/Støtte for Global Bot

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Støtte for Global Bot[rediger kildetekst]

Det har de siste månedene vært mulig å melde de forskjellige wikiene på Global Bot Policy. Endel av denne er såkalt "Global bot-status", som innebærer at boter som kjører interwiki kan få botrettigheter automatisk på alle wikier som tillater global bot. En god del wikier har valgt å bli med på dette, blandt annet engelsk, russisk, finsk og norsk, uten å tillate resten av Global Bot Policy.

Interwiki-kjøring av boter er i utgangspunktet noe som ingen egentlig følger opp (i debatten på engelsk Wikipedia var det noen som nevnte at alle som spør får statusen, hvis de har fått botstatus et annet sted), og det er derfor i mine øyne naturlig at ansvaret ligger på Meta og stewards, og ikke på de lokale byråkratene.

Jeg ber herved om støtte til å aktivere global bot-status også på dansk Wikipedia. Laaknor 3. jan 2009, 15:01 (CET)

Støtte herfra; det er mig, der oftest bruger tid på det, og den kunne jeg godt bruge andetsteds. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 3. jan 2009, 15:04 (CET)
Lyder som en god ide. Hvis det kan lette spildtiden og man undgår at der går kage i noget, så passer det mig fint. --Lhademmor 3. jan 2009, 15:17 (CET)
Den støtter jeg også. De seneste mange måneder har det mest været Kåre der har brugt tid på det, og hans tid kan helt klart bruges bedre. --Christian List 5. jan 2009, 04:47 (CET)
Hvis de to der "udnævner" bots her på dansk Wikipedia støtter så kan jeg ikke se nogen grund til ikke at støtte global bots. --Broadbeer, Thomas 5. jan 2009, 12:01 (CET)
Har meldt det inn videre på meta nå, da det ser ut til å være greit både her og på svensk wikipedia... Laaknor 5. jan 2009, 12:20 (CET)
Tak for hjælpen, Laaknor. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 5. jan 2009, 13:45 (CET)