Wikipedia-diskussion:Årets dage kort/23. april

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Kalender-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Almanak, et forsøg på at koordinere oprettelsen af almanakrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Kære Palnatoke, du har en lidt besynderlig opfattelse af begivenheders vigtighed. Personligt finder jeg, at et par dødsfald eller påbegyndelsen af en ret ligegyldig regering rangerer betydeligt under en af Europas histories vigtigste frihedskrige, som tilmed involverer Danmarkshistoriens navnkundigste konge, Valdemar Atterdag. Det gælder naturligvis ikke mindst i vor tid, hvor det en gang så ærefulde folkestyre er sat ud af kraft af det i bund og grund udemokratiske EU. Du kan naturligvis fortie dette, men det betyder ikke, at menigmand har glemt, endsige tilgivet, det. Det er såmænd ikke så mange år siden, at Europas folk ikke "troede", at de behøvede at bekymre sig om esteres, letters, litaueres, hviderusseres, ukraineres, moldavers, kroaters, makedoneres, sloveners, slovakers eller andre undertrykte folks følelser og meninger - men det gik anderledes... Historien er altid god at tage ved lære af. PS: glem det konkrete nationalpolitiske aspekt - der er det principielle, der interesserer mig. Jeg ved, hvad begivenhederne i 1343 har betydet i det estiske folks hukommelse. Kan du svare mig på, hvad Staunings første regering huskes for?--Rmir2 22. apr 2010, 19:13 (CEST)

Staunings regering var den politiske indgang til det moderne Danmark (et skift af omtrent samme dimensioner som hvis Villy Søvndal blev statsminister i dag), men det principielle er at "Årets dage kort"-artiklerne pr. definition skal have tre begivenheder med. Når nogen så indsætter en fjerde, er den naturlige reaktion at rulle tilbage til før-situationen. --Palnatoke 22. apr 2010, 20:10 (CEST)

Jeg vil lade SFs potentiale som regeringsparti ligge (principielt kommenterer jeg aldrig partipolitiske forhold, selv om jeg ved, at Søvndal har respekt selv blandt borgerlige). Men din anden bemærkning vil jeg tillade mig at anholde: hvis en ny begivenhed tilføjes, bør man naturligvis vægte den i forhold til dem, der tidligere forekom om den pågældende dag. Netop fordi folkeoprøret i Estland trak lange linier om frihedskamp efter korstog og undertrykkelse, og fordi det (ganske vist utilsigtet) lagde grunden til Valdemar Atterdags rigssamling, synes jeg nok, at det er værd at mindes. Vi husker dog stadig Valdemarsdagen...--Rmir2 22. apr 2010, 20:33 (CEST)

Du vægtede den jo netop ikke, men indføjede blot en fjerde. Og hvis der er tale om en mærkedag af samme karakter som Valdemarsdag, hører den jo snarere til i første linje sammen med Georg og Bogdagen. --Palnatoke 22. apr 2010, 21:52 (CEST)