Wikipedia-diskussion:Fremtider

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Adskillige af de ting som diskuteres her, er på forhånd givet af Wikimedia Foundation som ubrydelige rammer for Wikipediaprojektet. Et bedre sted at tage diskussionen om disse ting op - hvis man ønsker dem ændret - er på Meta-Wikimedia. Byrial 21. nov 2004 kl. 13:01 (CET)

Da både programmer og indhold er frit, kan man selvfølgelig også starte sit eget alternative websted med udgangspunkt i Wikipedias indhold hvis man foretrækker andre regler end dem som Wikimedia Foundation giver. Byrial 21. nov 2004 kl. 13:09 (CET)

NÅ Nå - er det ikke lige lidt betonwikipedianistisk - der er vel ikke noget i vejen for at debattere tingene på dansk også - det er heller ikke alle der er i stand til at føre en flydende dikussion på engelsk. -- vh. Nico 21. nov 2004 kl. 13:19 (CET)
Jeg undskylder hvis det lyder som om at tingene ikke må diskuteres her. Det må de for så vidt godt - men vi skal bare vide at der er visse rammer fastsat af Wikimedia Foundation som det ligger uden for vores kompetence at lave om på. (I øvrigt er alle sprog inkl. dansk velkomne på Meta, men det er rigtigt at man får det største publikum ved at bruge engelsk). Byrial 21. nov 2004 kl. 14:25 (CET)
Det er underligt, men jeg har den helt modsatte opfattelse: At intet er givet i en Wiki - eller bedre: Web-sted med adgang til åben redigering. Hvordan i alverden kan man invitere folk til at redigere med lige rettigheder for alle, hvis der sidder censorer på stribe og venter på at blæse korthuset omkuld?
Bortset fra det vil jeg godt give Nico ret i, at det ikke er alle der kan tale/skrive engelsk, så måske de skulle have en chance for at være med i et lignende forum her på den danske del.
Hvad angår de oprindelige projektpionerer bag Wikipedia, så tvivler jeg på, at de har ment, at udviklingen skulle forløbe i faste rammer - at engelsk/amerikansk ånd skulle accepteres blindt i andre lande. De har en knap, hvor der står stop, korrekt - men det er for hele projektet, alt eller intet. Nu blev Rom jo heller ikke bygget på én dag, så tag det roligt og klø på og få indhøstet erfaringer med en åben redaktionel linie. --hansjorn 21. nov 2004 kl. 17:49 (CET)