Wikipedia-diskussion:Wikipedia.dk portalen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Tysk er jo også et officielt mindretalssprog i DK (Sønderjylland), så skal tysk mon have en mere fremtrædende stilling på portalen? Af uofficielle sprog som tales af mange i DK må jeg nævne arabisk og tyrkisk. De tales af langt flere i DK end grønlandsk/færøsk/islandsk/tysk. --Jeppe 10. sep 2005 kl. 14:05 (CEST)

Jeg er åben overfor ideén at bytte islandsk ud med tysk. Dog mener jeg ikke, der er ikke grundlag for at "degradere" hverken grønlandsk eller færøsk på Wikipedia.dk portalen til fordel for arabisk og tyrkisk bare på baggrund af, hvor mange, der taler dem. Færøsk og grønlandsk har en historisk tilknytning til Danmark, som arabisk og tyrkisk åbenlyst ikke bærer. Færøsk og grønlandsk er officielle sprog i Danmark, og jeg mener, vi har et vist ansvar overfor dem. --Troels.jensen 11. sep 2005 kl. 15:11 (CEST)
Hvad vil det sige at sprog er "officielle"? --Palnatoke 11. sep 2005 kl. 15:41 (CEST)
Du kunne prøve at kigge her. Her finder du en liste over "officielle" sprog - prøv at kigge under "Danish". Venlig hilsen, --Troels.jensen 12. sep 2005 kl. 00:08 (CEST)
Jeg er ikke gået efter antal personer der taler det pågældende sprog da jeg udvalgte de fire mest fremhævede sprog, men har forsøgt at gøre det efter en slags historisk tilknytning, ligesom Troels skriver om. Jeg mener dansk, færøsk og grønlandsk skal være blandt de fire helt indiskutabelt, men den fjerde var jeg selv lidt usikker på. Jeg valgte islandsk mest fordi de har været en del af Danmark indtil for nylig, for eksempel både Norge og dele af Tyskland blev afstået før Island. Og så er islandsk iøvrigt så lille et sprog at det godt kunne trænge til lidt fremhævning hvis de skal have en chance for at vokse sig store.
Listen for neden med 10 sprog, har jeg tænkt som værende de 10 mest talte sprog i Danmark (som ikke er blandt de 4 foroven). Den liste trænger vist til en opdatering. Ifølge denne liste http://www.olestig.dk/danmark/sprog.html burde listen nok være sådan her: Norsk, Svensk, Engelsk, Arabisk, Tyrkisk, Azeri, Bosnisk, Serbisk, Kroatisk, Kurdisk. Tysk kommer kun med på listen hvis vi udvider til 11 !
--Christian List 11. sep 2005 kl. 15:52 (CEST)
Enig. Måske er Wikipedia.dk portalen fin som den er? Jeg ser ingen grund til, at ændre islandsk til norsk. Hvis vi fortsætter med at udvælge sprogene, som tidligere, kan tysk dog godt siges stadig at have en vis relevans - trods det at den først kommer som nr. 11 på listen - den historiske tilknytning er jo såmænd nok større end noget andet sprog, og sproget opfattes da også i dag som noget, hvis ikke dansk, så særligt tilknyttet til det danske (elsket/hadet). Men i øvrigt ville plattysk jo nok være en bedre repræsentant til posten ud fra de kriterier!
Jeg ser imidlertid en vis idé i at fremhæve den islandske wikipedia, som godt kunne have brug for et kvalitetsløft (har jeg ladt mig fortælle). Dermed ikke sagt at vi herefter skal linke til Basa Sunda eller Tok Pisin Wikipedia bare af den grund :) --Troels.jensen 12. sep 2005 kl. 00:10 (CEST)
Tysk er det eneste officielt anerkendte minoritetssprog i Danmark. (Se pdf-fil her.) Det bør derfor inkluderes. Island er det eneste land uden for Danmark, hvor en væsentlig del af befolkningen har lært dansk i skolen. Derfor bør islandsk vel også være med. Altså i alt fem sprog. Reporter Nielsen 25. sep 2005 kl. 15:13 (CEST)

Den nuværende wikipedia.dk side har et par problemer. Som det kan ses ovenfor burde der nok være fem fremhævede sprog i stedet for fire. Jeg har ikke opdateret siden i flere år, og i mellemtiden er mobil og tablet blevet populær. Jeg har kørt Google Analytics på siden et stykke tid, og kan se at andelen a mobil og tablet besøg er støt stigende. Siden er ikke designet til mobil og tablet.

Hvis nogen har mod på at lave en opdatering, så lad mig det vide. Man kan starte med den nuværende side. Den bruger udelukkende JavaScript og lidt css. Man kan også kigge lidt rundt på andre landes sider for at få inspiration. Der er rigtig mange daglige forespørgsler på siden, så det er bedst at holde det så simpelt som vi nu kan. Vi kan tilføje lidt PHP hvis det er nødvendigt. --Christian List (diskussion) 1. jan 2015, 19:07 (CET)