Spring til indhold

Wikipedia:Dobbelte omdirigeringer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

En dobbelt omdirigering er en omdirigeringsside som henviser til en anden omdirigeringsside. Wikipedia-softwaren kan af effektivitetshensyn kun udføre én omdirigering ad gangen, så hvis man vælger eller søger efter en henvisning som er en dobbelt omdirigering, betyder det at man ikke kommer til det ønskede mål, men blot til en anden omdirigeringsside - hvilket kan være meget forvirrende.

Når man flytter en side er det derfor vigtigt efterfølgende at finde og rette de omdirigeringssider som peger på den side man har flyttet, da de på grund af flytningen bliver til dobbelte omdirigeringer. Hvis man glemmer eller undlader at gøre det, bliver det dog gjort efterfølgende af botter jf. næste afsnit.

Automatisk liste over dobbelte omdirigeringer[rediger kildetekst]

Der er en liste over dobbelte omdirigeringer på specialsiden Speciel:DoubleRedirects. Listes laves automatisk, men med en vis tidsforsinkelse. Den kontrolleres jævnligt af botter som automatisk kan rette dem.

Den automatisk lavede liste får dog ikke alle dobbelte omdirigeringer med, så en anden bot retter af og til de sidste som den finder ved analyse af databasedump.