Wikipedia:Evaluering/Thorshavn

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Tórshavn[rediger kildetekst]

Hvad skal der til for at få denne artikel til GA? --CarinaT 17. nov 2008, 15:16 (CET)

  • Det ville være bonus hvis man kunne hitte ud af hvornår byen blev grundlagt. Ihvertfald før FA, anyway.
    Gjort Umiddelbart er det omkring det 9. - 10. århundrede. Jeg kan godt se, at det er lidt bredt, men de kilder vi har nævner det ikke eksplicit. --Sabbe 17. nov 2008, 19:28 (CET)
  • Byen består af centrum samt bydelene Argir, Hoyvík og Hvítanes, som ligger i hhv. den sydlige og nordlige ende af byen - tre bydele nævnes men kun to ender, hvilke er hvor? Eller er det mig der er dum?
    Gjort--Sabbe 17. nov 2008, 19:28 (CET)
  • Sætningen Byens navn vidner om en grundlæggelse (og navngivning) før kristendommens indførelse på Færøerne, hvilket dog også er tilfældet med tegn på bosættelser tilbage til det 9. århundrede, hvor også et ting på Tinganes blev oprettet er vist lige lovlig lang. Jeg har i hvert fald svært ved at finde hoved og hale i den. Og hvorfor står der "dog"?
    Gjort Omformuleret --Sabbe 17. nov 2008, 19:28 (CET)
  • Bagatel: Der tales om et "royalt handelsmonopol" i 1271 - men det er vist ikke forinden i artiklen klargjort hvilket monarki der er tale om, måske det skulle nævnes der?
    Gjort --Sabbe 17. nov 2008, 19:28 (CET)
  • først efter udnævnelsen til handelsplads i 1909 steg befolkningstallet fra færre end 1000 til de nuværende 12.573, hvoraf den største gruppe er de 10-20-årige. En smule pudsig sætning, fordi det til at begynde med virkede på mig som om at det var omkring 1909 at de 10-20-årige begyndte at udgøre størstedelen af befolkningen, men igen er det nok bare mig der tåger.
    Gjort --Sabbe 17. nov 2008, 19:28 (CET)
  • Der er lidt mærkelig tegnsætning efter sætningen "Færøernes eneste lufthavn", men jeg er ikke god nok til grammatik til selv at turde rette det.
    Gjort --Sabbe 17. nov 2008, 19:28 (CET)
  • Der er lidt med billederne: Det første billede har slet ingen ledsagende tekst, det andet er alt for småt til at være til nogen nytte, det tredje har en ret ligegyldig billedtekst (hvor i Tórshavn er det?), det fjerde kunne evt. trænge til lidt wiki (og så er året hvor billedet blev taget vel ligemeget - hvis den sidst blev renoveret i 1790, så ligner den vel stadig billedet fra 2004 :) ), det kunne være skønt hvis demografistatistikken kunne blæses op på et niveau hvor man kunne se hvilke enheder man målte i (men det er nok ønsketænkning), Tinganes-billedet måtte meget gerne have lidt mere tekst (når jeg ser billedet tænker jeg "hvad er Tinganes? Et rødt hus?) det samme gælder Niels Finsens gøta lidt længere nede.
    Delvist gjort - Måske Bruger:Erik Christensen ved, hvad billedet præcist indeholder. Der kommer muligvis ny demografitabel med lidt bedre målestok. --Sabbe 17. nov 2008, 19:28 (CET)
  • Søsterprojekt-skabelonen får hele linksektionen til at hoppe og danse i min browser, kan det evt. gøres pænere?
    Det er ikke noget vi umiddelbart kan gøre noget ved. Både når vi bruger IE og Firefox er der ingen problemer? --Sabbe 17. nov 2008, 19:28 (CET)

Det var lidt om introen og billederne - jeg er endnu ikke nået til afsnittene, men det skal da nok komme. Det meste af dette er dog ikke alvorlige fjel og mngaler, og ville ikke stå i vejen for min stemme til en god artikel! --Lhademmor 17. nov 2008, 17:31 (CET)

Jeg har også lige nogle punkter;

  • I introen nævnes universitet, handelsskole og gymnasium, hvor sidstnævnte specificeres som det første på færøerne. Jeg synes det lyder mærkeligt at der skulle være et universitet og en handelsskole et andet sted på Færøerne end i Thorshavn.
  • Er det eneste historiske der er sket siden anden verdenskrig at "I dag er Tórshavn velstående og fuld af aktivitet." ?
  • Kan der findes lidt mere info om turisme?

--Santac 18. nov 2008, 20:24 (CET)

Jeg vil lige noget forsinket kommentere på kommentarerne. Det er ikke at vi ikke er glade for evalueringen, men vi gik blot i stå, da det var meget svært at finde yderligere kilder. Jeg kan godt se problemerne du påpeger, men det må for en tid herfra stå hen i det uvisse om der er sket noget siden anden verdenskrig, samt hvordan det lige står til med uddannelsesinstitutionerne. Jeg tror næsten, at der skal en til med færøskkundskaber for at vi kan videreudvikle artiklen. --Sabbe 4. jan 2009, 18:15 (CET)