Wikipedia:Landsbybrønden/Økonomiske kategorier

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Økonomiske kategorier[rediger kildetekst]

Har netop opdelt Kategori:Økonomi i Kategori:Makroøkonomi, Kategori:Mikroøkonomi og Kategori:Erhvervsøkonomi. I den forbindelse stødte jeg på artikler som f.eks. Danmarks Nationalbank, obligation, renterisiko og en masse andet.

Jeg tænkte på, at en række emner vedrørende pengevæsnet strengt taget hører under den makroøkonomiske lære og derfor burde placeres der sammen med f.eks. Kategori:Skatter. Men spørgsmålet er, hvad man finder mest hensigtsmæssigt. For der er også penge i almindelighed, der kunne få Kategori:Penge - men hvor skulle denne så placeres? Og hvad med økonomiske politikker?

I bund og grund går min fundering på, hvor grov en opdeling man skulle foretage. For egentlig er der vel ikke så mange emner, der vedrører økonomi i al almindelighed? --|EPO| 10. jul 2006 kl. 23:18 (CEST)

Jeg er ikke enig i, at der ikke er mange emner om økonomi i almindelighed. Prøv at se den opdeling, som benyttes af Journal of Economic Literature, og som danner grundlag for kategoriseringen en:Category:Economics på en:wiki. --Sir48 (Thyge) 11. jul 2006 kl. 01:40 (CEST)
Det var da godt nok en omfattende liste. Så er problemet jo nok snarere, at dansk Wikipedia ikke har så mange artikler, der handler om økonomi i almindelighed. Men det ville da være en ganske glimrende idé, at foretage kategorisering ud fra den liste på dansk også. --|EPO| 11. jul 2006 kl. 11:14 (CEST)