Wikipedia:Landsbybrønden/Alle biograferede personer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Alle biograferede personer[rediger kildetekst]

Jeg har oplevet at det kan være svært at finde en bestemt person når man er usikker på fornavnet, specielt hvis efternavnet er almindeligt. Jeg har derfor lavet Wikipedia:Alle biograferede personer som er en liste over alle personartikler sorteret i samme rækkefølge som personerne er kategoriseret i.

Første version er mest at betragte som en slags kladde for at få input til hvordan en sådan liste bør se ud, og hvad den bør indeholde. Den indeholder således nogle kendte fejl med sortering og bogstaver som beskrevet på listen. De vil blive rettet senere. Men allerede nu kan man bruge listen. Både til at finde vej til bestemte personer, og til at finde fejl i artiklernes sortering (defaultsort-værdierne).

Jeg vil gerne høre hvad der vil være godt at få med i listen. Jeg tænker på ting som kan fiskes ud kategoriseringen, for eksempel:

  • Fødsels- og evt. dødsår
  • Nationalitet
  • Profession

Jeg ser frem til jeres kommentarer og forslag. Byrial 23. feb 2009, 20:42 (CET)

På svenska Wikipedia uppfylldes detta behov under hösten 2008 vid införandet av sv:kategori:kvinnor (16.000 artiklar) och sv:kategori:män (66.500 artiklar). --LA2 3. mar 2009, 01:24 (CET)
Dit indlæg har jo tydeligvis ikke haft stor interesse. Min første tanke var nok, at det har jeg aldrig selv haft egentlige problemer med, så derfor vil jeg nok ikke komme til at bruge din liste. Den svenske løsning tror jeg i hvert fald ikke på, idet det vil kræve, at samtlige biografier skal have tilført endnu en kategori, og når man ser f.eks. engelske biografier, så bliver det til et mareridt af kategorier efter min mening.
Hvis du har lyst til at lave din liste, så vil jeg på ingen måde stille mig i vejen, og dit forslag med tilhørende info om årstal, nationalitet og profession er vel meget fornuftig - det vil også gøre listen langt mere brugbar end kategori-ideer. --Arne (Amjaabc) 3. mar 2009, 09:20 (CET)