Wikipedia:Landsbybrønden/Beskrivelser af eksisterende firmaer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Beskrivelser af eksisterende firmaer[rediger kildetekst]

Hvilke retningslinier er der for beskrivelse af firmaer og virksomheder? Er det dårlig stil at beskrive firmaer der endnu eksisterer (potentiel skjult reklame), eller er der nogen der "godkender" artiklen? Kan man eventuelt lægge et udkast ud til diskussion inden det lægges som en artikel? ... Eller er det bare at skrive los og tage "huggene" bagefter ? :-) G®iffen 31. jul 2005 kl. 20:04 (CEST)

Min personlige opfattelse er, at virksomheder skal have en vis "tyngde", før det er berettiget at skrive artikler om dem. Eller for at sige det på en anden måde; Der skal helst i forvejen være relevante henvisninger til dem fra andre artikler. --Troels Nybo 31. jul 2005 kl. 20:31 (CEST)
Til en vis grad enig med Troels - se også Kategori:Danske virksomheder. Hvis virksomheden er stor nok til at en artikel på Wikipedia ikke har reklame-værdi, løser det jo reklamespørgsmålet. Det vigtigste er i mine øjne at der er links fra endre sider. Hvorom alt er så bliver reklame-lignende tekst hurtigt opdaget - så skriv bare løs. Se også diskussionen om selvpromovering, der i øvrigt lidt løb ud i sandet. Men emnet er det samme. --Martin 31. jul 2005 kl. 20:45 (CEST)
Den officielle politik er, at du ikke på nogen måde må være forbundet med virksomheden. Som Troels også nævner så skal det være nogle kendte virksomheder - dvs. helst ikke noget med kiosken nede på hjørnet. Det er en fin balancegang, men nu når du er klar over reglerne kan du kaste dig ud i det, og så vil der nok komme nogle kommentarer hvis det er helt forkert--Maitch 31. jul 2005 kl. 20:47 (CEST)

Ja, jeg ER jo så netop forbundet med denne virksomhed, idet jeg ville skrive lidt om den indviklede historie i det firma jeg er i... Da jeg ikke antager at et enkelt link på min brugerside er godkendt som "henvisninger fra andre sider", tror jeg umiddelbart jeg laver et udkast på et Word-dokument til brug langt ude i fremtiden... Nå, jeg skal lige læse de ovennævnte regler lidt nærmere... G®iffen 31. jul 2005 kl. 21:20 (CEST)

Jeg vil blot gentage min opfordring til at skrive løs og tage dine tæsk :-) --Martin 31. jul 2005 kl. 21:29 (CEST)