Wikipedia:Landsbybrønden/CommonsDelinker som bot?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

CommonsDelinker som bot?[rediger kildetekst]

Police man Twinkle Head.svg Ansvarlig for denne diskussion er JGC. Der konkluderes på diskussionen senest
4. september. Konklusionstidspunktet kan løbende justeres af den ansvarlige, hvis diskussionen stadig er i gang.

Hvorfor er det nu at Bruger:CommonsDelinker ikke har botflag? Jeg kan huske at der for noget tid siden var uenighed om en commonsbot - formentlig denne - men jeg kan ikke huske argumenterne for at CommonsDelinker ikke kører som en normal bot. Så vidt jeg kan se kører botten upåklageligt, og det ville være rart at kunne bortfiltrere dens mange redigeringer fra oversigten i seneste ændringer. --JGC 20. sep 2007, 01:32 (CEST)

Et argument for ikke at give den bot flag er at så kan vi ikke se når den fjerner billeder og vi derfor ikke kan indsætte et andet.--Jan Friberg 20. sep 2007, 08:03 (CEST)
Ja det argument har vi set før men så kigger man bare på denne side. ;) --Broadbeer, Thomas 21. sep 2007, 12:47 (CEST)
Den skal ikke have botflag, man skal jo kunne se på sin overvågningsliste at den har lavet en ændring, og der er jo tit tale om større ændringer (sletning af billede). --Morten LJ 21. sep 2007, 12:51 (CEST)
Botredigeringer kan fint ses både på overvågningslisten og på seneste ændringer. Med et botflag har man muligheden for at vælge om man vil se ændringerne eller ej - uden kan de ikke filtreres væk. -- JGC 21. sep 2007, 13:08 (CEST)
Men på den måde ser man alle (uvigtige) botredigeringer i sin overvågningsliste mens de ekstremt få, men vigtige ændringer fra commons-botterne bliver svære at finde. --Morten LJ 21. sep 2007, 14:26 (CEST)
Artiklerne klarer sig som regel udmærket uden billeder - det er meget få artikler, hvor billeder er decideret nødvendige. De er gode at have, men ikke uundværlige. Derfor er commons-botterne ikke vigtigere end så mange andre botter. --Palnatoke 21. sep 2007, 14:49 (CEST)

(redigeringskonflikt)

Ja - det er selvfølgelig alt eller intet, men man har trods alt valget. Det har man ikke pt. hvis man gerne vil undgå at se commonsredigeringerne. I mine øjne er det store problem med commonsdelinkerens redigeringer at de fylder voldsomt meget på seneste ændringer, hvorved det bliver unødigt besværligt at fange hærværksredigeringer. Jeg kan ikke se at det skulle være så svært at tjekke botredigeringerne på overvågningssiden en gang i mellem, og så reagere hvis man ser at CommonsDelinkeren har været i aktion. Selvfølgelig er det ærgerligt når en artikel mister et billede, men da botten rydder pænt op, er der jo ikke tale om at artiklen efterlades med røde billedlink.
Hvis man på overvågningslisten/seneste ændringer fik mulighed for at filtrere på brugere, ville det være lidt lettere at finde en model der kan tilfredsstille såvel de der ønsker at kunne bortfiltrere ændringerne fra Commonsdelinker og de der ønsker at kunne skelne dem fra (andre) botredigeringer. -- JGC 21. sep 2007, 15:03 (CEST)

Som Palnatoke og JGC siger klarer artikler sig fint uden billeder (billedet findes jo ikke mere når CD kommer) og den rydder pænt op. Men jeg vil gerne gøre opmærksom på en endnu værre Commonsdjævel: Bruger:CommonsTicker. Her har vi før set at der bliver spammet på "Seneste ændringer" når en gruppe billeder bliver markeret med sletteskabelon. (F.eks. politikerbilleder) Der blev min overvågningsliste ihvertfald værdiløs. Derfor ser jeg hellere at den får bot-status. --Broadbeer, Thomas 21. sep 2007, 15:24 (CEST)

Der er - i hvert fald set med mine øjne - ikke noget der forhindrer os i at tildele begge Commons-konti et botflag. Er der nogen der ved eller kan se hvordan Commons-botterne håndteres på andre wikier? -- JGC 21. sep 2007, 15:48 (CEST)