Wikipedia:Landsbybrønden/Commons (II)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Commons (II)[rediger kildetekst]

Hvad med WikiMedia for voksne? Altså ikke den fordækte litteratur, film, billeder - men i al fredsommelighed?

Jeg har netop været en tur på WikiMedia - som er SÅ let at forveksle med WikiPedia, at man tror det er løgn. Ideen synes at være, at her kan især billeder placeres, så ALLE kan bruge dem på tværs af sproggrænser mv. Til gengæld har jeg ikke lært, hvordan man lænker direkte, men det kommer nok henad vejen.

Det er et rigtig godt projekt, som bør have en større udbredelse med tiden - også med henvisninger og gode råd mv. fra den danske WikiPedia.

--hansjorn 12. nov 2004 kl. 13:13 (CET)

Dette er hentet direkte uden at være oploadet på den danske Wiki
Hej Hans Jørn - Det korte svar er at du gør på nøjagtig samme måde som når du lænker til et dansk billede - [[Billede:Flag of Denmark ubt.jpeg|thumb|100px|right|Dette er hentet direkte uden at være oploadet på den danske Wiki]] - så når du fundet et billede på Wikimedia Commons skal man bare bruge samme kode som normalt, (altså, det hedder stadig billede: og ikke image:) - men selvfølgelig skal vi have skrevet en dansk vejledning.
Ha, ha - jeg brugte minutter på at afprøve alle mulige andre former end det, du anviser - som også er det enkleste. Så nu har jeg forstået. Noget andet er så, om ikke der på forsiden burde være en henvisning til commons, eg. http://commons.wikimedia.org/wiki/Forside - så andre brugere så småt vænner sig til at afsøge dette område, FØR man begynder at lægge et medieklip op på den lokale station? Det gælder vist nok mest internationale begreber og ting og sager, men alligevel .. jeg synes, at der skal slås på stortromme for ideen om genbrug af medieklip på tværs af sproggrænser. --hansjorn 14. nov 2004 kl. 15:52 (CET)
Jeg har foreslået det på Diskussion/Forside, men ikke fået noget svar; Der skal en administrator til at gøre det. - Jeg undres også en kende, men der er en henvisning på seneste ændringer. vh. --Nico 14. nov 2004 kl. 16:32 (CET)
Forsiden som er beskyttet mod redigering, indeholder ikke andet end {{Forside}}, og alle kan redigere i forside-skabelonen - og dermed reelt i forsiden. Jeg formoder at det er lavet på den måde for at undgå hærværk fra tilfældige forbipasserende som ikke kender systemet. Byrial 14. nov 2004 kl. 16:38 (CET)
Fint nok, men hvor er så skabelonen for forsiden - er den også beskyttet eller blot godt gemt bort for nyfigne blikke? --hansjorn 14. nov 2004 kl. 18:06 (CET)
Den er i Skabelon-navnerummet som alle andre skaboloner, og som jeg skrev er den ikke beskyttet. Byrial 14. nov 2004 kl. 18:16 (CET)
Den havde jeg lige overset - nu er det sat ind - Tak ;-) Nico 14. nov 2004 kl. 18:27 (CET)
Det har jeg stadig, så vil du ikke pensle det ud for mig, hvor pokker den gemmer sig? Nu vil jeg gerne ændre DK5-systemet til DK5 Decimalklassedeling (så ordinære borgere måske kan forstå det, selvom det stadig er svært). --hansjorn 22. nov 2004 kl. 00:26 (CET)
Hej Hans Jørn - Det er [[Skabelon:Forside]] -- vh. - Nico 22. nov 2004 kl. 09:37 (CET)
Tak skal du have Nico, jeg forstår ikke, hvorfor jeg ikke kunne finde den efter mindst ½-times søgning i går aftes. nb! Jeg har skiftet identitet (jeg er kommet i WikiPuberteten), men i bund og grund er jeg den samme. --WIKIng 22. nov 2004 kl. 10:47 (CET)
Og et eller andet sted skal nogen huske at oplyse om, at det så ikke længere kan nytte at blokere for billedvisning fra andre end den aktuelle webside, som i hvert fald Opera og Mozilla-browservarianterne kan det ... Villum Sejersen 25. nov 2004 kl. 07:59 (CET)