Wikipedia:Landsbybrønden/Dagens artikel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Dagens artikel[rediger kildetekst]

Dere må få et ordentlig system på hvordan dere velger deres «Dagens artikel». Disse artiklene skal være blant de aller beste på hele deres Wikipedia, noe jeg ikke kan si at dere oppnår. At kirke (bygning) skal være dagens artikkel for 2. august er en skam. Artikkelen er en stubb, og langt ifra noe dere burde vise fram på forsiden.

Mitt forslag er at dere gjør som vi på no:, og går over til å ha ukens artikkel i stedet; hva som skal bli ukens artikkel bestemmes på diskusjonssiden for hver uke. Dere kan også sette opp et system som no:WP:UA, som gjør det enkelt og oversiktlig å finne fram til de aller beste artiklene på deres Wikipedia. Jon Harald Søby 1. aug 2005 kl. 19:09 (CEST)

Jon har fat i noget her - vi mangler muligvis en debat om hvad vi vil med dagens artikel - er det et udstillingsvindue eller måske en fiskekrog? Udstillingsvinduet skal helst vise de bedste af vores artikler, mens fiskekrogen gerne må kunne udvides, så eventuelle mulige nye bidragsydere kunne have en indgangsvinkel til redigering af artikler der. Indtil nu har jeg forsøgt at vælge artikler der ikke er for korte og har mindst en illustration. Indholdet har til tider kunnet forbedres en del - men der har jeg håbet på fiskekrogseffekten (ved nu ikke om det nogensinde er lykkedes ;-) Dagens artikel kræver en del opdatering. Måske er det en god ide at gå over til ugens artikel i stedet. Mvh Malene Thyssen 1. aug 2005 kl. 22:05 (CEST)
Jeg støtter en ugens artikel i stedet for en dagens artikel. Der er efterhånden nogle artikler, som har været dagens artikel tre gange. Vi kan ikke endnu producere en rigtig kvalitetsartikel om dagen. Til gengæld vil jeg give Malene en stor hånd for det store arbejde, hun har lagt i dagens artikel. --Maitch 3. aug 2005 kl. 13:11 (CEST)
Om poenget er å utvide artiklene, er det greit med en liten artikkel. Dere kan imidlertid gjøre som f.eks. sv:, som har en utvalgt artikkel, og et "veckans samarbete", som er en artikkel som skal utvides. Disse to kan fungere godt isammen, tror jeg. Jon Harald Søby 3. aug 2005 kl. 16:33 (CEST)
Det var måske en ide - hvis vi kan finde plads til dem på forsiden ;-) Det har indtil nu ikke været det store problem at finde artikler, der kunne være kandidater til dagens artikel, jeg plejer at bookmarke hvis jeg falder over en egnet artikel og så snupper jeg dem bare derfra når det er ved at være tiden til at lave en uges udgaver af dagens artikler. Flere andre brugere er også søde til at sætte forslag på listen over kandidater på dagens artikel. Så altså indtil videre, hvis kravet til standarden for dagens artikel ikke behøver være strammere har jeg ikke problemer med at finde artikler - det er nærmere et problem at få dem sat på og specielt at få dem overført til Skanwiki, så de også kan bruges andre steder. Nu hvor jeg har startet på arbejde i denne uge har jeg kun en lille stund her om aftenen, hvor jeg er hjemme og kan vedligeholde min wikiholisme lidt ;-) Så hvis jeg fortsat skal stå for "dagens artikel" ville jeg gerne høre folks (ud over Maitch :-) mening om at vi laver om til en ugens artikel - i hvert fald for en tid, så jeg har en chance for at følge med. Mvh Malene Thyssen 3. aug 2005 kl. 21:56 (CEST)
Ugens artikel er nok en god idé - jo mere tid der bruges på faste opgaver, jo mindre bliver der til at skrive nyt stof. ;-) - ugens samarbejde kunne være interessant at prøve af. - vh. Nico 4. aug 2005 kl. 16:56 (CEST)
Netop - jeg savner snart at skrive en rigtig ægte artikel igen :-) Jeg gør klar til ugens artikel fra på mandag. Mvh Malene Thyssen 4. aug 2005 kl. 19:18 (CEST)
Nåda, man skal nok ha' skælud, fordi man så en mulig blank side for dagens artikel den 1. august og så fandt en artikel, der IMHO var bedre end ingenting? - Sådan kan man jo se forskelligt på det. Malene har sørm'e lavet mange dagens artikler gennem tiden, og hun skal vel også have fri af og til, så andre kan bidrage. Så i stedet for at brokke jer, så kunne I jo komme med nogle forslag og gøre det praktiske arbejde eller ? - i øvrigt brugte jeg kirken, fordi samme Malene gennem nogen tid har opbygget fotos af kirker over Danmark, og den vågne læser ville være kommer over på Commons og have set nogle af billederne, så så dårlig var valget heller ikke, hvis jeg må have lov til at forsvare det.--hansjorn 6. aug 2005 kl. 09:38 (CEST)
Hans Jørn jeg er meget glad for at vide du er der til at holde et vågent øje med dagens artikler - det smutter jo af og til for mig at holde dem kørende og så er det dejligt at vide andre nok skal tage over. Den danske Wikipedia overlever nok at vi har et lidt anderledes system omkring udvælgning af dagens artikler i forhold til andre Wikipediaer. Så længe vi ikke er flere der arbejder med det giver det ikke mening at afholde afstemninger omkring hvilke artikler der skal anvendes. Be bold er jo allerede nok til at holde det kørende sådan nogenlunde :-) Når det fra mandag bliver lavet om til ugens artikel skulle der ikke være problemer med at få opdateret. Mvh Malene Thyssen 6. aug 2005 kl. 10:34 (CEST)
Jeg kan godt se at Malene har været næsten ene om at lave dagens artikel i lang tid, så eftersom der åbenbart ikke er andre der vil, så giver det vel god mening at lave om til ugens artikel. Jeg har ikke selv tid, ellers ville jeg gøre det. Jeg mener dog stadig vi producere mindst en artikel om dagen der fint kunne bruges som dagens artikel. Vi har jo ikke nogle store krav til sådanne artikler, de skal bare følge stilmanualen og have mindst et billede. Det største problem er sådan set at det tager tid at finde de gode artikler og sætte dem på som dagens artikel. Nå, men medmindre nogen viser interesse for at overtage noget af Malenes arbejde, så lad os lave det om til ugens artikel. --Christian List 6. aug 2005 kl. 16:09 (CEST)
Tak til både Malene og Christian for de beroligende ord. Vi er jo ikke ude på at nedgøre andre leksika med prangende artikler, vel? Jeg synes faktisk som Christian, at der er rigeligt at tage af, hvis vi som minimum kræver et billede og en tekst, der omkranser billedet. Og til Malene: Dit billede af en dansk kirke med rødt tag og hvidkalkede mure var nok for mig til at sige: Den bør være dagens artikel - ! Så jeg melder mig frivilligt til at hjælpe med til at sørge for, at der aldrig kommer et hul, for det er da tegn på, at vi ikke kender vores eget system. På det tidspunkt hvor vi flokkes og konkurrerer osv., da kan det være meningsfyldt at lave afstemninger - men den tid, den glæde.--hansjorn 6. aug 2005 kl. 16:30 (CEST)