Wikipedia:Landsbybrønden/De danske oversættelser

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

De danske oversættelser[redigér wikikode]

Hvem er egentlig ansvarlig for de danske oversættelser i LanguageDa.php? For dem der ikke er bekendt med filen, så er det den sprogdefinitionsfil der bliver distribueret med MediaWiki softwaren, og dermed danner grundlaget for teksterne i MediaWiki navnerummet ved en nyinstallation. Det er også herfra teksterne kommer når en bruger på en udenlanske wiki har valgt dansk som interface sprog. Jeg har rettet et par åbenlyse fejl, for eksempel MediaWiki:Dellogpagetext (Der er en tom

i siden) og fået en udvikler til at tilføje disse fejlrettelser. Der er også en hel stribe kosmetiske ændringer hvor Wikipedia er blevet er stattet med Wikipedia. Disse ændringer har jeg ikke det fjerneste problem med at rapportere som en bug, fordi de er åbenlyse. Men jeg er kommet til at spekulere over hvordan den generelle procedure for sproglige rettelser egentlig er. Er der nogen der sørger for at rette LanguageDa.php til, når der er blevet rettet i MediaWiki: her på da? Og hvor diskuterer man ændringer i oversættelserne generelt? Det ville være temmeligt støjende, hvis jeg begyndte at kommentere de 11 resterende tilfælde af hardcodede Wikipedia i oversættelserne på de tilhørende diskussionssider. Umiddelbart ville jeg foreslå at vi opretter Wikipedia:Oversættelser til den slags.

--/Wegge 6. feb 2005 kl. 14:13 (CET)

Det er vist mig du leder efter. Jeg har i snart en måned været i gang med at opdatere den fil, men det er temmelig kedeligt arbejde, så det går alt for langsomt. Jeg vidste ikke du også var interesseret, men lad os da endelig samarbejde om det. Jeg har opdateret Wikipedia:LanguageDa.php med mit fremskridt indtil videre, du er mere end velkommen til at hjælpe til. I øvrigt har jeg CVS adgang, så jeg ligger bare filen op når vi er klar. Hvis du har fået lavet ændringer i CVS de sidste par uger mangler de muligvis i min version. Der skulle ikke være flere hardcodede Wikipedia i den danske Wikipedia, jeg har været rundt og lave dem om, men sig til hvis jeg har glemt nogen, så ordner jeg det.
--Christian List 6. feb 2005 kl. 15:16 (CET)
Min interesse udsprang i første omgang af et ret konkret problem, nemlig en hel stribe HTML valideringsfejl. Men jeg kan se at der er en del at tage fat på, så jeg fortsætter på Wikipedia:LanguageDa.php. Jeg har i øvrigt mailet dig de to patches jeg allerede har lavet.
-- /Wegge (diskussion) 6. feb 2005 kl. 15:28 (CET)
Jeg ved ikke lige hvilken e-mail du har brugt, jeg har i hvert fald ikke fået den. Det er også lige meget, det er meget nemmere hvis du bare selv retter til i Wikipedia:LanguageDa.php. Husk at dette er en wiki ;-) --Christian List 7. feb 2005 kl. 02:44 (CET)
Jeg har brugt 'Email denne bruger', så det er den emailadresse du har registreret dig med. Og mht. selv at rette, havde jeg overbevist mig selv om at siden var beskyttet på lige for med indholdet af MediaWiki: navnerummet. Der er kommet en hel stribe rettelser i. -- /Wegge (diskussion) 7. feb 2005 kl. 06:44 (CET)
Undskyld at jeg blander mig, men .. jeg kan ikke lade være med at spørge, om I kender til ordlister, der indeholder oversættelser fra engelsk/dansk, f.eks. HSDGs engelsk/dansk edb-ordliste, ja selv Microsoft har offentliggjort en tilsvarende liste: International Word List - alt sammen naturligvis for at undgå dobbeltarbejde og sikre konstistens. --hansjorn 17. feb 2005 kl. 09:33 (CET)