Wikipedia:Landsbybrønden/En kategori for musikere hvis kompositioner ikke er blevet spillet?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

En kategori for musikere hvis kompositioner ikke er blevet spillet?[rediger kildetekst]

Er der rimelighed i at vi oprettet kategorier med "tidligere folketingskandidater"?--Rmir2 4. aug 2010, 13:26 (CEST)

Den er vel egentlig blot en konsekvens af denne Kategori:Tidligere folketingskandidater?
Ledsageteksten siger "... sættes notable personer, der har været opstillet - men ikke valgt ..."
-- Mvh PHansen 4. aug 2010, 13:34 (CEST)

Lad være, at jeg ikke kender nogen af de angivne kandidater. Men vigtigere er det, at der dermed åbnes for uanede mængder af navne, der - for mig at se - er komplet ligegyldige (jeg er temmelig ligeglad med, om et eller andet mediemenneske tillige har været folketingskandidat). Jeg erindrer, at vi har haft en diskussion om rimeligheden af denne slags artikler og at konklusionen var, at det var det ikke. Intet forhindrer, at det nævnes ved en biografi at en person var opstillet, men at oprette en kategori for specielt mislykkede og/eller underkendte kandidater er da et skridt eller to for meget. Skal vi også have kategorier for forfattere hvis værker ikke blev trykt, musikere hvis kompositioner ikke blev spillet osv?--Rmir2 4. aug 2010, 14:00 (CEST)

Se også den oprindelige diskussion Kategoridiskussion:Tidligere folketingskandidater fra Det Radikale Venstre
Mon ikke nøgleordet er notabel - altså personer der af andre grunde er notable? -- Mvh PHansen 4. aug 2010, 14:18 (CEST)
De personer, der pt. er i kategorierne, er i forvejen kendte i andre sammenhænge, og en del af dem er optaget i Kraks Blå Bog. Foreløbig bliver kategorierne altså brugt fornuftigt. For mig at se er kategoriernes berettigelse primært, at man kan aflæse et partitilhørsforhold (hvilket også adskiller disse folk fra håbefulde, men succesløse kunstnere). --KLN 4. aug 2010, 14:48 (CEST)

Til -- Mvh PHansen og --KLN: problemet er, at vi ender i håbløse diskussioner om "notabilitet". Jeg noterer, at fx Paula Larrain åbenbart ikke er notabel (rent tilfældigt kan jeg huske hende fra en tidligere diskussion, og jeg er forøvrigt enig heri). Morten Skovsted er præst - er det tilstrækkeligt (skal fx alle skolelærere, politibetjente, kommunale gadefejere dermed også anses for notable?), Jakob Nørhøj var højskolelærer (skal alle aftenskolelærere, der stiller op, også anses for notable?), Asger Karstensen var bladredaktør (er redaktøren for Åndeløse Tidende også notabel?), Alex Pedersen var cykelrytter. Jeg nævner ikke disse personer fordi jeg har noget imod dem (som sagt: jeg har aldrig hørt om dem før), men alene for at vise, at begrebet notabel meget hurtigt bliver umuligt at administrere. Hvorfor skulle en sygeplejerske eller en rengøringsdame eller en kusk være mindre notabel end fx en økonom eller advokat? Kriterierne ender i personlige vurderinger. Dette er den ene side af sagen. Den anden er, at vi kan ende med et utal af komplet ligegyldige kategorier (fx sportsfolk, der aldrig har vundet noget, eller diverse mediepersonligheder, der kun er kendt for at have dummet sig i fuld offentlighed - listen kunne gøres lang) I STEDET FOR som førhen antydet om de enkelte personer, der af andre grunde finder omtale på Wikipedia at gøre en bemærkning om, at vedkommende også forsøgte sig som kandidat men ikke blev valgt - a la eksemplet Paula Larrain. Men hvis vi skal omtale samtlige partiers ikke-valgte mere eller mindre kendte folk i hver sin parti-kategori, kører vi efter min mening ud ad et sidespor.--Rmir2 4. aug 2010, 16:24 (CEST)

Det drejer sig vist ikke om notabilitet her, men kun om det fornuftige eller ikke fornuftige i at oprette en eller anden underkategori til en allerede eksisterende kategori. Måske kunne Thomas81 fortælle lidt om tanken med denne kategori: Kategori:Tidligere folketingskandidater. -- Mvh PHansen 4. aug 2010, 17:28 (CEST)