Wikipedia:Landsbybrønden/Interwiki mellem danske og norske kategorier

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Interwiki mellem danske og norske kategorier[rediger kildetekst]

(Dette er også annonceret på no:Wikipedia:Tinget#Interwiki mellem danske og norske kategorier). Jeg har sammenlignet kategorier og deres interwikilenker på bokmål og dansk og fundet et antal fejl. På da:Wikipedia:Interwikikonflikter for kategorier er der 4 lister:

  1. Danske kategorier som lenker til en norsk kategori som ikke findes eller ikke lenker til dansk.
  2. Danske kategorier som lenker til en norsk kategori som lenker tilbage til anden dansk kategori.
  3. Norske kategorier som lenker til en dansk kategori som ikke findes eller ikke lenker til norsk.
  4. Norske kategorier som lenker til en dansk kategori som lenker tilbage til anden norsk kategori.

De fleste tilfælde kan nok løses med en interwikibot, men nogle tilfælde kræver sikkert manuelt rettelse af forkerte lenker. Byrial 17. maj 2007 kl. 10:17 (CEST)

Jeg troede, at der allerede kørte nogle botter, der tog sig af den slags. Det er måske ikke længere tilfældet? Som du skriver, kan de fleste tilfælde løses mekanisk, hvilket må være at foretrække.--C960657 17. maj 2007 kl. 12:41 (CEST)
Der er adskillige boter som laver de lette tilfælde. De søger som regel systematisk gennem samtlige artikler. Meningen med denne liste er også at lede robotterne derhen hvor der er noget at lave i stedet for at de leder i blinde. En botoperatør kan således bede sin bot om at kigge på netop de sider som der henvises til fra denne side. Byrial 17. maj 2007 kl. 13:04 (CEST)
Jeg husker ikke om det var YurikBot eller en anden hvor det blev forklaret at IW'er suppleres hvis der findes nytilkomne af slagsen og det ikke giver konflikter. Kommer der en konflikt, popper den op med en meddelelse til operatøren, som så efter bedste evne løser det manuelt (ex. en artikel der linker til to forskellige norske eller dansk "aa" linker til engelsk "aa" og norsk "ab", mens den engelske linker til norsk "aa".
Det er naturligvis fint nok, men i visse situationer forestiller jeg mig at enten bliver fejlen ignoreret på grund af ualmindeligt mange fejl den dag hvor operatøren ikke har tid, eller også bliver fejlen ikke rettet på grund af operatørens manglende sprogkundskaber.
Jeg ville for eksempel heller ikke ane mine levende råd, hvis jeg med mit skoletysk og computerengelsk skulle udrede en fejllinkning mellem swahili, indisk og tyrkisk. -Og jeg ville heller ikke ane hvem jeg skulle spørge om hjælp, bortset fra at poste på diskussionssiden eller den lokale landsbybrønd.
Hvad årsagen så er til de ikke-eksisterende kategorier ved jeg ikke, men links fra den ene til den anden uden at gå tilbage må vel komme af sig selv så snart en bot tager fat?.
G®iffen 17. maj 2007 kl. 16:26 (CEST)
Kan [1] LinkCheck mon bruges? --Rune Magnussen 19. maj 2007 kl. 12:52 (CEST)