Wikipedia:Landsbybrønden/Justering af LA/GA/FA

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Justering af LA/GA/FA[rediger kildetekst]

Hej! Jeg mener, det er på tide at justere vurderingsprocedurerne for LA, GA og FA en smule. I øjeblikket skal en artikel igennem en udnævnelse til LA (gøres ret uformelt af én bruger), en afstemning til GA (hvor artiklen ofte rettes til undervejs), en evaluering og til slut endnu en afstemning til FA (igen inklusiv diverse rettelser). Dette mener jeg er lidt i overkanten.

Derfor foreslår jeg følgende justeringer: LA-udnævnelsen fortsætter som hidtil, med en bruger der godkender en artikel ganske uformelt. Brugeren bør tjekke artiklens overordnede sprog, strukturen og måske om der er nogen umiddelbare faktuelle fejl - altså om det ligner en artikel, der er værd at arbejde videre med. GA-udnævnelsen ændres dog radikalt: man går over til et system lignende den engelske sprogversion, hvor en bruger indstiller en artikel til GA, hvorefter en anden bruger gennemgår artiklen minutiøst, samtidig med at han overvejer hvert enkelt punkt i kravene til GA i forhold til artiklen (se Bruger:Hockeyindustrien/NyGA). Hvis artiklen lever op til alle kravene, godkendes den som GA - ellers afvises den. Man kan eventuelt kræve, at artiklen skal vurderes af et medlem af et særligt GA-korps, der består af brugere med en eller anden form for integritet i forhold til artiklernes indhold.

FA-vurderingerne foreslår jeg slås sammen med evalueringerne, således at man fjerner et af trinnene. I stedet skal FA-vurderingen ligne GA-vurderingen, bare med den forskel, at man kræver, at X antal personer gennemgår artiklen og godkender den, i stedet for bare én. Det kunne være seks, det kunne være tre.

Med de to nye måder at vurdere GA og FA på tror jeg, at man vil få nogle bedre vurderingsresultater - man tvinger så at sige stemmeafgiverne til, at tjekke artiklen ordentligt igennem. I øjeblikket virker det som om, at man er lige hurtig nok til at trykke på "støtter"-knappen. Samtidig får man slået evaluering og FA-nominering sammen, hvilket må siges at være på sin plads, aktiviteten omkring evalueringsprojektet taget i betragtning. --Hockeyindustrien (diskussion) 22. jun 2012, 17:20 (CEST)

Et par yderligere kommentarer: Jeg foreslår, at FL naturligvis ligner den nye FA-proces, mens man må vurdere, om AE skal ligne GA eller FA. Jeg hælder nok mest til FA, da AE jo er en forholdsvis stor ting, stadig.
Fratagelse af artikelstatus (se længere oppe), kan foregå efter en invers proces -- der skal X eller flere til at fratage en FA status (gennemgås minutiøst), en enkelt minutiøs gennemgang til at fratage GA og en uformel vurdering til at fratage LA. --Hockeyindustrien (diskussion) 22. jun 2012, 17:32 (CEST)