Wikipedia:Landsbybrønden/Kategorispørgsmål

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Kategorispørgsmål[rediger kildetekst]

Hej, bare et spørgsmål. Er konklusionerne i Wikipedia:Landsbybrønden/Kategoridiskussion#Kategori/underkategori udtryk for noget der er vedtaget eller blot noget der er bred enighed om. Jeg er selv helt enig - men vil gerne lige høre hvor fast dette står. --Honymand 28. jul 2011, 11:52 (CEST)

Der er meget bred enighed - den eneste undtagelse, jeg kan komme i tanke om, er underkategoriens hovedartikel, som nogle gange er i både under- og overkategori. --Palnatoke 28. jul 2011, 12:14 (CEST)
Ja, jeg opfatter det også som meget fast, så jeg fjerner overkategorier, når underkategorierne er der, og jeg ser det. --Arne (Amjaabc) 28. jul 2011, 13:49 (CEST)
Er dette en rigtig fremgangs måde? Det kunne være en fejl at hovedartikel er forkert, eller manglede eller skulle deles. Det virker generelt som om der er for få kategorier i den danske wikipedia.Dysse 28. jul 2011, 23:32 (CEST)
Du kan udmærket lave nye kategorier, når det er nødvendigt. Jeg lavede fx Kategori:Bueskytter fra Danmark i går i forbindelse med oprettelsen af en artikel om et par stykker, der hørte til. Men jeg gør det ikke altid; hvis der skulle dukke en bueskytte op fra Burkina Faso vil jeg tænke, at der nok højst sandsynligt kun kommer den ene, og så vil jeg hellere lade ham høre til hovedkategorien Kategori:Bueskytter ud fra betragtningen, at en underkategori med en enkelt artikel ikke er særlig brugbar. Mvh. Arne (Amjaabc) 28. jul 2011, 23:46 (CEST)
På den anden side er der så kryds-kategorier - hvis der er en kategori for bueskytter og en kategori for sportsfolk fra Burkina Faso, kan det give mening at have en kategori med bueskytter fra Burkina Faso. --Palnatoke 29. jul 2011, 00:18 (CEST)
Vi kan jo se på et konkret eksempel. Artiklen Skov var i Kategori:Skov hvilket jo ikke er særligt mærkeligt. Men Kategori:Skov er i mange kategorier: Direkte i Økologi, Natur, Træer, Naturtyper i Danmark, indirekte i mange flere f.eks. Biologi, Naturtyper, Biotoper og en del flere. Spørgsmålet er nu hvor mange af disse mange kategorier der skal placeres direkte på artiklen Skov. Personligt ville jeg nøjes med Kategori:Skov, men da artiklen Skov jo vedrører et meget bred og alment begreb kunne jeg sagtens acceptere at den f.eks. også var med i Økologi, Træer og Naturtyper i Danmark. Men den skal ikke være med i både Naturtyper i Danmark, Naturtyper og Biotoper. Giver det mening? --Honymand 29. jul 2011, 13:02 (CEST)
Man kunne godt tænke sig at der kunne være ueninghed om hvad der er "skov" eller hvilket som helst "emne" eller at forskelige faggrupper bruger det samme ord i forskelige betydninger.Dysse 29. jul 2011, 21:07 (CEST)
Ja, men i så fald vil man typisk dele det op i forskellige artikler som f.eks. Spore (botanik), Spore (bakterie), Spore (computerspil) m.v. --Honymand 29. jul 2011, 21:28 (CEST)