Wikipedia:Landsbybrønden/Koncertsal, spillested eller musikhus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Koncertsal, spillested eller musikhus[rediger kildetekst]

Faldt over kategorierne Kategori:Spillesteder i København og Kategori:Koncertsale og undrede mig over forskellen.

Efter lidt søgearbejde i da-wiki og på det store internet, så kan jeg ikke blive klog på om der reelt er nogen forskel på spillested, koncertsal og (mindre brugt) musikhus.

Når man søger på den statslige side kunst.dk, så "virker det" som om at spillesteder refererer mere overordnet til steder, som måske indeholder flere koncertsale, f.eks. spillestedet Vega får ny koncertsal Mega Vega. I andre sammenhænge bruges Koncertsal i flæng med spillested, hvilket jeg primært tolker som gældende for steder som kun indeholder en koncertsal.

Vores brug af de ovennævnte kategorier, samt henvisninger til artiklerne koncertsal, spillested og musikhus (jeps, de to sidste er ikke engang skrevet) virker meget inkonsistent.

Skal vi gøre noget? --VicVal 16. sep 2011, 17:42 (CEST)

Nærmere afsøgning af emne, f.eks. ved kulturministeriet gør mig ikke meget klogere. Der syntes at være en vis vægtning af koncertsale som værende akustisk egnede til klassisk musik, mens spillesteder i højere grad anvendes til rytmisk musik og derfor ikke stiller samme akustiske krav.
En større undersøgelse for Statens Kunstråds Musikudvalg arbejder med grupperinger af de forskellige typer spillesteder, men uden at give nogle definitioner på dem.
The search goes on... --VicVal 17. okt 2011, 12:38 (CEST)