Wikipedia:Landsbybrønden/Kvalitetsinitiativ

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Kvalitetsinitiativ[rediger kildetekst]

På postlisten foundation-l har Erik Möller, der er bestyrelsesmedlem i Wikimedia Foundation, søsat nedenstående initiativ med opfordring til at offentliggøre det:

"Wikipedias rødder i det mere konservative Nupediaprojekt har vist sig gennem mange dybtgående diskussioner, som vi gennem årene har haft omkring kvalitetssikring, filtrering og markering.

I sine "4 ønsker for året 2007" [1] har formanden for Wikimedia Foundations bestyrelse, Florence Devouard, også fremhævet "pålidelighed" som et vigtigt mål for Wikimedia Foundation. I dag tager vi to små skridt hen mod det mål:

Disse sider beskriver især vore nuværende planer med hensyn til "markerede versioner" ("FlaggedRevs"), som er en udvidelse til MediaWiki-softwaren, skabt af Aaron Schulz og Jörg Baach (med økonomisk støtte fra Wikimedia Deutschland e.V.). Denne gør det muligt at identificere artikelversioner, som vides at være af en vis kvalitet, og at ændre default visning baseret på information herom.

Den offentlige betaversion af denne feature (der indledningsvis kun findes på dummy websider, dvs. ikke som produktionsudgave) vil blive lagt ud, så snart en sikkerhedsgennemgang af kodningen er blevet færdig, hvilket forventes at ske senere i denne måned. I mellemtiden må du meget gerne give dine kommentarer på portalen quality.wikimedia.org, foretage oversættelse eller skrive dig på wikiquality-l postlisten for at deltage i de fremtidige diskussioner om indholdet af hvert enkelt initiativ.

[1] http://wikimediafoundation.org/wiki/4_wishes_for_year_2007" --Sir48 (Thyge) 19. sep 2007, 10:59 (CEST)