Wikipedia:Landsbybrønden/Læs den på Wikisource

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Læs den på Wikisource[rediger kildetekst]

Efterhånden som den danske Wikisource vokser, vokser behovet for at vise hvad vi har også. Derfor kunne jeg godt tænke mig at linke direkte fra Wikipedias forfatter artikler til nogle af vores tekster.

Men hvordan gøres det optimalt? jeg kan umiddelbart se 3 metoder:

  • Lade titlen i bibliografi listerne pege direkte på den tilsvarende Wikisource titel.
  • Lade titlen i bibliografi listerne pege på en WP side om teksten (der højst sandsynlig bliver endnu en stub) der så igen peger på WS titlen.
  • Sætte et link efter titlen i bibliografi listerne der peger på WS titlen, og kalde den noget ligende: læs den på Wikisource, teksten findes digitalt på Wikisource, eller bare Wikisource.

Nogen forslag/kommentarer? --Bisgaard 17. mar 2008, 14:26 (CET)

I stil med den måde, der henvises til Commons på, kan man jo indsætte skabelonen {{Wikisource}} eller {{søsterlinks}}. Man kunne også indarbejde henvisningen i en evt. infoboks, der er i artiklen. --|EPO| 17. mar 2008, 14:55 (CET)

Skabelonen {{søsterlinks}} findes allerede på de relevante sider (jeg har selv sat en stor del af dem). Det jeg godt kunne tænke mig var at læseren direkte på WP arkiklen kunne se hvilke tekster der findes online.

F.eks. kunne artiklen om Amalie Skram henvise til WS teksterne: Constance Ring, Professor Hieronimus, Paa St. Jørgen og Karens Jul. Hvoraf de 3 første af flere eksperter anses for at være stærkt selvbigrafiske, og derved relevante i en forfatterbiografi. --Bisgaard 17. mar 2008, 16:10 (CET)

Jeg forstod vist ikke helt din pointe i dit første indlæg, men med dit andet indlæg er det noget mere tydeligt.
Man kunne jo have en skabelon, der kunne liste de tekster, der var tilgængelige på Wikisource. Men ved omtalen af disse tekster, kunne man også i selve Wikipedia-artiklen linke direkte til den tilsvarende tekst på Wikisource. Det kan også være lidt af et problem at få det til at se pænt ud. Hvis det drejer sig om en produktiv forfatter, kan en liste komme til at fylde en hel, så måske en form for henvisning i bibliografi-afsnittet. --|EPO| 17. mar 2008, 16:17 (CET)