Wikipedia:Landsbybrønden/Mange få artikler

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Mange/få artikler[rediger kildetekst]

  1. Jeg støder jævnligt på artikler, som lige så godt kunne samles under en enkelt. Et nyligt eksempel er Ytringsfrihed og Ytringsfrihedens historie i Danmark. Begge er pænt store artikler, men jeg ville alligevel vente at finde den sidstnævnte under den første. Jeg finder alligevel den historiske artikel, fordi der er link til den. Men er der noget, som taler for, at vi har to kortere artikler frem for én lang?
  2. Tilsvarende har jeg et problem med en lang række "fagudtryk", f.eks i områderne skak og sejlsport, som jeg beskæftiger mig lidt med. Maritimt er der i hvert fald et utal af ord, som bør være forklaret, men de enkelte forklaringer er jo som regel korte og ordbogsagtige. Og hvis man samler dem i et "overbegreb", er der jo ingen indgang til dem - Tag tovværk som eksempel: Man skal forklare ord som kordel - beknibe - slå - splejse osv osv. Mange af den slags forklaringer bliver korte og korte artikler kan altså være irriterende - fordi man skal surfe og google rundt hele tiden. Hvad er den bedste løsning? --Sir48 (Thyge) 17. maj 2005 kl. 19:06 (CEST)
Svar: Opret en samlende artikel om Martime fagudtryk. Umiddelbart vil jeg sige at både artikler på kun et par linjer og artikler på over 3-4 sider er uoptimale. Jeg kender dog ikke Wikipedias officielle politik på det område, og jeg er sikker på at der allerede findes alenlange diskussioner om dette emne - et sted... mvh. --Anjoe 17. maj 2005 kl. 20:48 (CEST)
Personligt synes jeg, det bedste er at samle dem i overbegrebet, og så oprette henvisning fra de enkelte ord til denne artikel. Er det ikke standard i den engelske Wikipedia? --Twid 17. maj 2005 kl. 21:06 (CEST)