Wikipedia:Landsbybrønden/Min browser går ned lidt for tit i mødet med Wikipedia

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Min browser går ned lidt for tit i mødet med Wikipedia[rediger kildetekst]

Gennem noget tid har jeg haft problemer med at min browser (Explorer 6.0) jævnligt lukker ned, når jeg trykker "Gem side" eller "Forhåndsvisning". Der er tilsyneladende ikke nogen systematik i, hvornår det sker, men til gengæld virker det forrygende irriterende hver eneste gang. Særligt fordi det tilsyneladende også ryder udklipsholderen samtidig, så jeg kan ikke engang sikre mig ved lige at lave en Ctrl+c inden jeg trykker. Nu er jeg gået over til så vidt som muligt at kopiere det skrevne over i Notesblok, så jeg ikke får lyst til at øve fysisk vold på computeren, men det er immervæk ikke nogen smart løsning.

Er det et generelt problem eller er det en obskur fejl på min computer?--Heelgrasper 26. apr 2005 kl. 04:54 (CEST)

Hej . - Du kunne prøve en browser f.ex. Mozilla Firefox eller avant der bl.ma. også tilbyder pop-up blokering og en meget anvendelig facilitet, nemlig at have flere sider åbne på faneblade i samme browservindue. vh. Nico 26. apr 2005 kl. 07:26 (CEST)
Hej - Jeg kan kun tilslutte mig Nicos anbefaling. De eneste gange min browser lukkes ned er, når jeg tror Apples opdateringssystem tilbyder vigtige eller nyttige opdateringer. Der går flere uger eller nogle gange måneder imellem.
Husk at slå Java og ActiveX fra, de er unyttige, medmindre du virkelig har brug for dem - de er som standard slået til på de fleste browsere - suk.
Her er argumenterne for slå dem fra:
http://www.spirit.com/Network/net0200.html Citat et stykke nede: "...I had disabled Java and Java Script in my versions of Netscape Navigator years ago, and suggest that you do likewise. Disabling Active Scripting will occasionally cause you problems...Active Scripting is a useful extension to the Web, but it is also a very dangerous one. [Og det kan være ustabilt, hvis det ikke er gennemtestet] You give control of your system to remote Web sites..."
15. mar. 2005 Spyware via Java-appletter Citat: "...Spyware kan benytte Java-appletter til at inficere Internet Explorer, selvom brugeren benytter en helt anden browser..."
Faktisk burde Javascript også slås fra, men det gør en del sites mindre anvendelige. Det næstbedste er at slå alt Javascript fra undtagen i Navigatorafkrydsningsfeltet under Mozilla. Slå også alle plug-ins fra, medmindre du absolut skal bruge dem.
Sitene laver jo ikke fejlfri og helt platformsuafhængige html-sider - hvorfor skulle ActiveX, Java og Javascript så være det?:
31.03.2005 Websites blæser på standarder Citat: "...Tysk undersøgelse viser, at under 4 pct. af websites overholder standarderne fra W3C-konsortiet til punkt og prikke...Konservativt, inkonsekvent og ubehjælpsomt. Det er tre ting, der springer i øjnene i en storstilet undersøgelse af tyske websites, som netop er blevet offentliggjort..."
http://www.validome.org/lang/ge/html/valiwatch-web-2005
http://validator.de.selfhtml.org/
Danmark og W3C standarderne, Fordeling af valideringsresultaterne opdelt pr. domæne sorteret faldende på procent sider som validerer OK
Du kan selv teste de sites du besøger for html og css standardoverholdelse - men der findes ingen sites som kan teste Java, Javascript og ActiveX!:
http://validator.w3.org
http://jigsaw.w3.org/css-validator/
Herudover er der den retningslinie at man bør designe www-sites uden brug af tabeller:
2001-04-12 HTML Utopia -- Designing Without Tables: Parts 1 and 2
mvh --Glenn 26. apr 2005 kl. 08:14 (CEST)
Til Heelgrasper: Jeg går ud fra at du jævnligt også renser for ad/spyware, dvs. inficeringer som ikke direkte er vira, men som sagtens kan få computeren til at gå ned. Jeg anbefaler at du prøver at teste med http://www.paretologic.com/xoftspy/ for at bedømme om det kunne være problemet (xoftspy er langt mere grundig end fx adaware el andre lign programmer)--Anjoe 26. apr 2005 kl. 09:21 (CEST)

Nu vi alligevel taler browsere, så vil jeg i forlængelse af de ovenfor anførte anbefalinger anbefale norske Opera 8. Browseren, enhver wikipedianer må ha'. Især er den den indbyggede Notes-funktion ret praktisk. Opera understøtter, som Firefox, ikke ActiveX, så det burde ikke give nogle problemer, ligesom pop up-vinduer og tabbed browsing er standard. Men, hvad jeg egentlig ville sige var: Opera går ikke ned. Punktum. Og skulle den gå ned, så gemmes alle ændringer i Notes-funktionen automatisk. --Kefas 17. maj 2005 kl. 21:15 (CEST)