Wikipedia:Landsbybrønden/Navngivning af flertydige artikler for værker med enslydende titler, men forskellige forfattere

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Navngivning af flertydige artikler for værker med ens titel af forskellige forfattere[rediger kildetekst]

Jeg har i går skrevet artiklen Hexaëmeron, som omhandler et skabelsesdigt af Anders Sunesen. Nu er jeg imidlertid blevet bekendt med at Anders Sunesens værk ikke er det eneste værk med dette navn - der er andre værker (af større betydning) med samme navn, hvorfor artiken bør ændres til at være en af flere flertydige artikler. Spørgsmålet er nu hvad artiklen skal hedde for at få et entydigt navn? Jeg synes selv Hexaëmeron (Anders Sunesen) vil være et logisk valg, men inden jeg nu gør det vil jeg gerne høre andres mening. Jeg synes ikke jeg kan finde et entydigt svar i Stilmanualen. Slaunger 26. feb 2007 kl. 09:40 (CET)

Jeg synes det lyder fint. Prøv det bare (flyt Hexaëmeron til Hexaëmeron (Anders Sunesen) og gør bagefter Hexaëmeron til en flertydig) - hvis det viser sig at være noget rod, må vi jo finde en bedre løsning. --Palnatoke 26. feb 2007 kl. 09:47 (CET)
Tak for hurtigt svar. Det prøver jeg (senere i dag). Slaunger 26. feb 2007 kl. 09:53 (CET)
Så er det gjort. I samme ombæring omdirigerede jeg også Hexaemeron til Hexaëmeron. Hexaëmeron er tillige en genrebetegnelse, som kan beskrives i en selvstændig artikel. Jeg har i den flertydige artikel angivet, at denne specifikke artikel skal hedde Hexaëmeron (genre). Lyder det fornuftigt? Slaunger 26. feb 2007 kl. 22:28 (CET)