Wikipedia:Landsbybrønden/Nye Usmaglige wiki sider

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Nye Usmaglige wiki sider[rediger kildetekst]

Hejsa. Jeg er helt sprit ny på denne wiki. Jeg ville enlig gerne vide hvordan jeg skal horholde mig til nye sider der oprettet, med usmaglig indhold. F.eks støte jeg på Motoriseret køretøj som bare indholte ordene "patter!!" Jeg har så, efter min egen overbevisning rettet denne side til noget mere sigende. mit spørgesmålet er så, skulde jeg nu også have gjort dette?
Jeg stødte også på en anden side, som er slettet nu, der var mindst lige så usmagelig, men der havde jeg ingen ide om hvad siden burte handle om. Hvad skal jeg så gøre i sådan et tilfælde? Bare lade som om jeg ikke har set denne side, eller kan jeg henvende mig til en administrator for at få slettet siden?
Mvh Lestat, 03/03 05 kl 11:11

Hej Lestat! Det er fint, det du gjorde med køretøjet. Der er flere muligheder for at håndtere nonsenssider, og en af dem er at fylde lidt indhold i. Du kan også tilføje {{slet}} eller {{nonsens}} til teksten og nævne det i beskrivelsesfeltet. Så er det meget synligt for os 'med det store viskelæder' at se artiklen i loggen, og læsere, der kommer forbi inden sletningen kan se at vi tager hånd om den slags vandalisering. Disse usmagelige sider kommer mest i dagtimerne når skoleeleverne keder sig.
Et andet fænomen er usmagelige og forvrøvlede tilføjelser/sletninger af tekst i allerede eksisterende artikler. Her kan man gå ind i artiklens historik og åbne den forrige (intakte) version af artiklen. Åbner man den for redigering og gemmer den med det samme, får man en advarsel, man lige i dette tilfælde kan overhøre. Så er artiklen gendannet - husk at skrive gendannet i beskrivelsen. Med venlig hilsen --Jørgen 3. mar 2005 kl. 12:15 (CET)
Mange tak for dit svar. Jeg håber det er iorden, at jeg kommer med et nyt spørgesmål.
Jeg kan ikke se dit svar til mig, på denne side med mindre jeg vælger historik og får vist forskellen, mellem de 2 seneste ændringer. Kan det skyldes at jeg har tilføjet denne side til min overvågnings liste? Jeg har prøvet at tømme browser cachen, samt lukke min browser helt og starte den op igen!
Nu bliver jeg mere forviret. Du skriver også om en side som nu er gendannet! Mener du Motoriseret køretøj som jeg rettede? Jeg kan nemlig kun se den tekst jeg skrev!
Mvh (Lestat 3. mar 2005 kl. 13:13 (CET))
Det første har jeg ikke noget bud på. Jeg ville have gjort præcis det samme. Overvågningslisten skulle vist ikke kunne gøre det. Det med gendannelse var en anden måde at håndtere pjatterier på - hvis de ændrer en allerede eksisterende artikel. Din køretøjsartikel er ikke gendannet, det ville bare genskabe det oprindelige, uønskede indhold. Jeg havde vist formuleret mig dumt - har ændret et 'nu' til et 'så'. mvh. --Jørgen 3. mar 2005 kl. 14:02 (CET)