Wikipedia:Landsbybrønden/Prisuddelinger

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Prisuddelinger[rediger kildetekst]

Lister over vindere og evt. nominerede ved prisuddelinger som Bodilprisen og Danish Music Awards er med til at give Wikipedia-brugerne et overblik over cremen af dansk film og musik i et givet år. Samtidig er de med til at synliggøre manglende artikler ud fra devisen om, at hvis man er dygtig nok til at vinde en pris, er man også vigtig nok til at blive omtalt i Wikipedia.

Jeg vil høre, hvad folk anser som den mest hensigtsmæssige måde at lave disse lister på. Hvis der kun er én prismodtager pr. år som ved Kritikerprisen, er det nemt blot at lave en liste. Men andre uddeler mange priser pr. år, og derfor kan listen præsenteres på (mindst) to måder, enten A efter år (som Danish Music Awards) eller B efter kategori (som Bodilprisen).

Jeg synes umiddelbart, at det giver mest mening at sortere det efter år (dvs. modsat af hvordan p.t. det er hos Bodilprisen). Som regel vil der være mange gengangere på tværs af kategorierne, og den samlede vinderskare for et enkelt år er med til at give et godt billede af, hvad der skete i det givne år. Modsat synes jeg ikke, det er specielt brugbart at kunne følge udviklingen i fx bedste birolle.

Hvad er holdningen til dette? Skal vi lave lister af type A eller B eller evt. begge dele?

Derudover kan man vælge, om man vil vise hele listen på én side (som Danish Music Awards), eller om man vil opdele listerne i en række artikler (som Bodilprisen). Skal vi dele det op på mange mindre sider, eller skal vi lave én stor? Jeg hælder umiddelbart mest til én stor, men jeg kan godt se, at det nemt kan blive en meget stor side. --C960657 14. apr 2006 kl. 00:32 (CEST)

Hvis jeg vil se noget om cremen af dansk film og musik i 1993, er det da oplagt at se i artiklen 1993, mens jeg i artiklerne Bodilprisen og Danish Music Awards kan følge udviklingen, fx i bedste birolle. --Palnatoke 14. apr 2006 kl. 08:59 (CEST)
Hvis jeg leder efter Bodilprisen for bedste birolle i 2002, så mener jeg det er oplagt at søge på "Bodilprisen 2002" og så i oversigten finde "bedste birolle". Flere undersider bliver for uoverskueligt, bl.a. grundet ventetid for at hente siden. Siden "Bodilprisen" bør så overordnet forklare hvad prisen er, og i bunden have en liste over de år prisen er uddelt. G®iffen 14. apr 2006 kl. 13:45 (CEST)
Forstår jeg dig ret, at du taler for én artikel pr. år, dvs. Bodilprisen 2002, Bodilprisen 2003 osv.? Og skal det i givet fald erstatte den nuværende opdeling af Bodil-siderne (Bodilprisen for bedste danske film, Bodilprisen for bedste ikke-amerikanske film osv.), eller skal de to opdelinger koeksistere?--C960657 14. apr 2006 kl. 20:01 (CEST)
Min pointe er, at Bodilprisen for Bedste birolle ikke er noget, som har en udvikling, men i stedet er en række enkeltstående hændelser som ikke har meget med hinanden at gøre, hvorfor en liste over birollevindere i mine øjne ikke er så interessant. Derimod har de enkelte priser for samme år en del med hinanden at gøre (ofte vil samme film modtage mange priser, hvorfor det hjælper på helhedsindtrykket at se, at filmen ikke alene modtog bedste birolle men også bedste instruktion osv.). Men o.k., hvis man ser bort fra Bedste birolle, så er der mange "store" kategorier som fx Bodilprisen for Bedste film og DMA for Bedste danske album kan i højere grad betragtes som en helhed med udvikling hen over årene. Det taler jo for, at man laver begge typer af lister. Det giver lidt mere arbejde, men måske også et mere brugbart resultat. Men det er måske for meget af det gode?
Artiklen for 1993 indeholder jo ikke meget om musik og film (og det der står, virker temmelig arbitrært). Det kunne den selvfølgelig komme til, bl.a. ved nævnelse af årets Bodil- og DMA-prisvindere i lighed med Nobelprisen. Vil det være for meget af det gode at nævne alle prisvinderne? Alternativt kan man nævne vinderne i de vigtigste kategorier i Bodilprisen (fx Bedste danske film, Bedste amerikanske film og Bedste ikke-amerikanske film) og så linke til en samlet liste over øvrige Bodil-vindere for det pågældende år (hvilket jo kræver en artikel at linke til).--C960657 14. apr 2006 kl. 20:01 (CEST)
Jeg har sådan set slet ikke kigget på de eksisterende artikler, men kun forholdt mig til hvad jeg ville gøre, hvis jeg skulle oprette fra en ende af. Dette med udgangspunkt i MINE forventede søgebehov og søgemetoder. Jeg forestiller mig en liste over årets priser + navne og der efter links til artiklerne for de andre år a'la

Bodilprisen øvrige år[rediger kildetekst]

G®iffen 15. apr 2006 kl. 09:57 (CEST)