Wikipedia:Landsbybrønden/Projekt med kategorisering af alle ukategoriserede artikler

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Projekt med kategorisering af alle ukategoriserede artikler[redigér wikikode]

Som flere har bemærket er der kommet {{ukategoriseret}} på en lang række artikler. Der sker løbende en kategorisering af artikler, men en række artikler har trods dette ikke været kategoriseret. Som led i en oprydning har jeg sat skabelon på alle artikler uden en kategori. Det resulterede i næsten 1.700 artikler i Kategori:Kategori mangler. Tallet er faldet til 1.578 p.t.

Jeg har dernæst opdelt disse artikler i delkategorier ud fra den stub, der er sat på mange af artiklerne. Fx {{firmastub}} -> Kategori:Ukategoriserede firma-artikler. Mit håb er, at der er nogen, der har viden om eller interesse i nogle emner (mad/drikke, militær, musik, sport, lægevidenskab, teknik, dyr osv.) har tid og lyst til at kigge forbi og kategorisere artiklerne i delkategorierne - eller hovedkategorien. --MGA73 1. jan 2009, 23:10 (CET)

Jeg er delvis uenig - artikler med specialiseret stub-skabelon er jo allerede med i de relevante stubkategorier og må jo nærmest pr. automatik kunne inkluderes i stubkategoriernes respektive overkategorier. Det vil naturligvis være ønskeligt at få dem mere præcist på plads, men det er begrænset, hvor stor værdi en sådan øvelse egentlig tilføjer. --Palnatoke 1. jan 2009, 23:40 (CET)
Det tænkte jeg også først men der er 2 probleme. Fx er mange artikler jo sorteret ud fra flere kriterier. Fx film man være med ud fra genre, årstal og land. Og personer får også til født i år x og død i år y og det er også svært at bruge bot til. Hvis man "bare" botter det hele ind i overkategorien vil man blande artikler der er kategoriseret (forhåbentlig med omtanke) og derved vil man i mine øjne skabe sig et større kategoriserings arbejde end nu, hvor man "kun" skal se på de ukategoriserede.
Et andet problem er, at vi har mange stubbe og nogle af stubbene er kategoriserede og andre er ikke. Hvis man vil finde ud af det er man nødt til at gennemgå alle stubbeartikler. Det slipper man for nu hvor alle ukategoriserede artikler er sorteret fra. Eksempelvis var der næsten 500 computerspilsrelaterede stubbe, men kun én af dem var ikke kategoriseret - det er da en besparelse.
Hvis det alene giver en begrænset værdi at kategorisere i underkategorier, så vil vi få nogle meget store kategorier med tusindevis af artikler i - fx Film, Musik, Personer, Planter, Dyr?. Eller rodebunken Samfund. Så jeg går ud fra, at vi er enige om at kategorisering er en fordel.
Mit håb var, at der lå en besparelse i at kategoriser en række ensartede artikler lige efter hinanden. Ofte kan man jo ikke hele kategoristrukturen uden ad og man skal derfor lede lidt. Hvis man så tager 40 "ens" artikler i træk, så opnår man "stordriftsfordele". --MGA73 1. jan 2009, 23:52 (CET)
De artikler, der er direkte i overkategorier, er som oftest ikke placeret "med omtanke", så sammenblandingen vil næppe være det store problem - til gengæld er det ufikst med en stor {{ukategoriseret}}-skabelon i toppen af artikler, som jo faktisk *er* i kategori. --Palnatoke 2. jan 2009, 19:52 (CET)
Og meningen er selvfølgelig også, at skabelonen skal fjernes hurtigt. Forhåbentlig af den første bruger, der kommer forbi artiklen, eller ved at en bruger siger "Hov dette emne ved jeg noget om, så jeg kategorisere lige de xx artikler, der mangler en kategori". Hvis der kommer en erfaren bruger fordi og siger "Vil du rette alle artikler med det og det kendetegn til kategori xx", så er det heller ikke noget problem at køre den opgave med botten - jeg vil bare gerne have, at det er en gennemtænkt og kvalificeret autokategorisering, der sker. --MGA73 2. jan 2009, 20:37 (CET)
Det er muligt at meningen er, at skabelonen skal fjernes hurtigt - og det er endda muligt at den virker; bare ikke over for mig. Jeg bliver demotiveret, når jeg ser at en artikel, der allerede er i en relevant stubkategori, har fået denne plakat på. Så tænker jeg at det er umådeligt meget lettere at indsætte skabeloner med bot end det er at fjerne dem manuelt - og når jeg i første omgang betvivler at skabelonerne skulle have været der, har jeg ingen kvaler med at overlade fjernelsen til andre. --Palnatoke 3. jan 2009, 21:13 (CET)
Havde der været en stub til alle kategorier, havde der ikke været problemer. Og skulle du trods ovenstående kommentar alligevel blive fristet (eller provokeret) nok til, at du kategorierer en artikel, så skal du ikke høre et ondt ord om dette. Og det skal du i øvrigt heller ikke alligevel, for det er jo frivilligt at bidrage til Wikipedia :-) --MGA73 5. jan 2009, 20:01 (CET)

Hejsa. Til hjælp til dettte projekt har jeg fremstillet Wikipedia:Artikler uden kategori. Sig endelig til hvis den kan forbedres med flere oplysninger, bedre sortering, flere kategori-undtagelser eller på denne måde. Byrial